szuperkupa_paun2

Borzasztó, szánalmasan nevetséges burleszkbe torkolt a Szuperkupa-döntő, számunkra szomorú végkifejlettel. Én ilyen csapnivaló vízilabda meccset még nem láttam, Tisztelt Asztaltársak. Az első félidő nyomokban még futballt is tartalmazott, a másodikra azonban nincsenek szavak. Végig tartottam tőle, hogy ellentámadásban megúszik az ellenfél. Az egész mérkőzés tisztára olyan volt, mintha Bogrács Huba mesélte volna el egy háromnapos tivornya után. Úgyhogy bmiky jelzett is: a bérelhető alteregó írja a posztot. Így nem maradt más hátra mint átadni neki a szót.

Szervusztok Tisztelt Asztaltársak! Hülye egy meccs vót, az máeccebiztos. Nem elég, hogy úgy ömlött a víz az égből, mintha valaki fent kihúzta volna a kádból a dugót, de az Arénában semmilyen folyadékpótlót nem lehetett kapni. Ráadásul Végh Hanta a fészbukkon azzal keserített, hogy azon morfondírozott, hogy akkor inkább Borsodit vagy Löwenbraut fogyasszon-e az Újpest–Honvéd meccsen. El tudjátok képzelni: focimeccsen, a stadionban sört? Hogy vannak ilyen boldog szegletei ennek a világnak, ahol a fociszerető embereknek sört szolgálnak fel? Miközben én ott ültem az Arénában a zuhogó esőben száraz torokkal, és még ásványvizet sem lehetett kapni…

Disznóság!

szuperkupa_paun_lung

Na de, hogy a meccsről is mondjak valamit, a második félidő elején feltűnt, hogy mindkét csapat komótosan úszkál fel-alá. A centert vagy a center posztra beúszó játékostársat keresték labdákkal. Néha meg is találták, olyankor szinte mindig veszélyessé váltak támadások Noha a fiúk az első félidőben nagy lapvadászatot rendeztek, szerencsére nem kellett gyakorolnunk az emberhátrányos védekezést. Amikor az egyik játékosunk elesett komolyan aggódni kezdtem, hogy nehogy belefulladjon. Mert ilyen gigantikus méretű medencét én még nem láttam. Annak dacára, hogy a Szuperkupa-döntőnek csúfolt meccsnek sport értéke nem nagyon volt, leginkább Chaplin filmjeire emlékeztetett. Egyetlen apró hiba döntött végül és a meccs emberévé választott De Amorim találatával szegényebbek lettünk egy kupával. A trófearablók párharcát ezúttal az Astra nyerte. De annyira kimerítette a közröhej fogalmát ez az idénynyitó meccs, hogy még rendesen bosszankodni sem volt kedvem a lefújás után.

Emiatt igazán nincs amit keseregni. Fel a fejjel Asztaltársak!

szuperkupa_jakolis

Biztos ami biztos, azért bmiky értékel.

Marc 6 Egy nagy bravúr az első félidőben, egy peches mentés a gól előtt és sok jó kifutás. 
kicsi_sargalap Tiago Lopes 6 Amíg lehetett rendesen focizni a pályán, a csapat legjobbja volt.
kicsi_sargalap Larie 4 Meglepően fegyelmezetlenül játszott, egy buta hátrapassza miatt kapott ki a csapat.
A. Mureşan 5 Hátul jól elrugdosta a labdákat, elöl viszont kihagyta a legnagyobb helyzetet.
Camora 6 Focizni ő se tudott ezen a pályán, de állandóan hajtotta előre a társakat.
kicsi_sargalap kicsi_le Jakolis 5 Állandóan becselezte magát a legmélyebb vízbe, félő volt, hogy megfullad.
kicsi_fel A 87. perctől Nouvier. Túl későn jött, de az utolsó helyzetnél ő is bénázott.
kicsi_sargalap Petrucci 5 Az első félórában minden feléje tévedő ellenfelét lerúgta, de aztán lehiggadt és megúszta a pirosat. A pocsolyafoci neki feküdt talán a legjobban.
Juan Carlos 5 Csak a pontrúgások elvégzésénél tűnt ki, pólózni ugyanis szemmel láthatóan nem tud.
kicsi_sargalapPăun 5 Lung kiiktatása volt a legemlékezetesebb momentuma.
kicsi_le Negruţ 5 Övé volt az első veszélyes fejes.   
kicsi_fel kicsi_sargalap Félidőben Cristian 6. Beállásával egyből veszélyesebb lett a csapat, jól mozgott üresbe, csak a labda mindig elakadt valahol útközben.  
kicsi_le Bud 6 Keményen megküzdött minden labdáért, egyedül ő próbált távolról is lőni.
kicsi_fel A 70. perctől Guima 5. Csak a bedobások továbbcsúsztatására használták a többiek.

Fotók: Riti József Attila