kupagala2A KVSC Krajova elleni főlegvári meccsének első félideje olyan sárga záporral indult, hogy komolyan tartottunk tőle: emberhátrányban fejezzük be az összecsapást. Erre az ellenfél gondoskodott a megoldásról: az egyetlen besárgult emberük a második félidő legelején kiállíttatta magát.

Noha az Ikrek havában, azaz levegős jegyben járunk, a mérkőzés nagyon is vizes közegben zajlott: olyan tapicskolás volt hosszú ideig, hogy a sárgákat nem csupán a szabálytalanság súlyossága, hanem a „szenvedő fél” fájdalmának kifejezésmódja és decibeljei alapján is szórhatta a bíró. Tette is becsülettel (vagy anélkül, döntsék el a szakik), mindenesetre a KVSC a 45. percre már nagyon mongoloid jelleget öltött. Mihelyst azonban az ellenfél egyik játékosa pirosat kapott – rossz nyelvek szerint végre ők is tizenegyen lettek, azaz helyreállt a létszámegyenlőség – a fiúk sem sokat teketóriáztak: röpke 11 perc alatt eldöntötték a meccset, méghozzá úgy, hogy Cristian Lopeznél nagylelkűbb játékosunk nemigen akadt a mezőn…

Camora cseles szabadrúgása részben kárpótlás azért a kapufáért, amely a kupadöntőben a felsőlécet rázta meg. Petrucci szintén jelezte: mosmá ő is unja, hogy nem talál bé. Hát betalált. Jakolis pedig fügét mutatott Toni mesternek, s csak azért is bevert kettőt, pedig a portugálnál ez általában lecserélést képez. Négy nulláról pedig déli csapat miképpen fordíthatna? Már a szimpla talpra állás is komoly gond arrafelé: és ez nemcsak örökölt, hanem tanult minta is az Olt alsó folyása mentén…

kupagala3

Egy szó mint száz: a gálahangulatot még a bíró elleni jogos vagy jogtalan hurrogások sem ronthatták el. Egyébként amióta tudom, hogy mennyi az első osztályban bíráskodó uraságok meccsenkénti gázsija, szerintem nem is lehet őket méltánytalanul szidni. Ennyi pénzért az egyetemi katedrán állva rezzenéstelen arccal is ki lehetne bírni akár másfél akadémiai előadás idejéig tartó szitkozódást – akár a hallgatók részéről. A magunkfajtákat viszont többnyire ingyen szidják…

Na de apropó, Ikrek hava: ha már az embernek negyvenharmadik születésnapja van, néha szeretne valami meglepetést is az ilyesmihez. Erre történetesen a Főlegváron éppen aznap csinálnak piláfot a déliekből. Mellesleg – mit tesz Isten, azaz: hogy-hogy nem, elvtársak, mondaná Hofi Géza – bemutatják a hazai belügyminisztérium, az állami titkosrendőrség, a terrorelhárítás és a korrupcióellenes ügynökségek, no meg a Dinamo orra elől Erdélybe hurcolt nemzeti kupát. Ez is bőven elég volna.

kupagala5

Ehhez képest – Fülig Jimmy-sen szólva – „kiderült, mint egy tettes”, hogy fiastul nagy kitüntetésben van részem: olyan lettem, mint Dugó a Csontbrigádból. Én lettem A Kürtös, Akinek Barátja Van. Ez a barát aznap este Attila névre hallgatott, aki nevének őserejével, meg szakmai befolyásával bejuttatott a fiúk öltözőjének előterébe. Ott aztán elemünkben voltunk: Andris pólóját Camora, Cristian, Marc, sőt Vitor Bruno is aláírta, méghozzá lehajolva vagy éppen féltérdre ereszkedve. Szelfizhetett Buddal, parolázhatott Túlóra Lopes-szel, és megismerhette az igazi, valóságos és hamisítatlan Ruizt.

Villogott a vaku, csaknem füstölögtek a mobilok, miközben a gyermekek nagy lelkesedéssel rajongták körbe az est és az évad hőseit. A kezdet nem volt egyszerű: a jövő évad kezdete sem lesz különb. De ameddig a fiúk ilyen véget produkálnak (noha nem kéne túlfeszíteni a húrt, tisztelt vezetőség!), addig őket dicséret illeti, én pedig csak az alkoholszázalék tekintetében mondhatom el, hogy mámorosság nélkül töltöttem el a születésnapomat. Szép volt, fiúk! Hajrá KVSC!

kupagala4Így játszotok ti (bmiky értékel)

kicsi_sargalap Marc Védenivalója nem volt, szimulálásért kapott abszurd sárgát. 
Tiago Lopes 7 Már az első félidőben is a közönségnek játszott, az esernyőcselje és sarkazásos lefordulása is élményszámba ment. Okos gólpasszt adott Jakolisnak. 
Larie 7 Higgadt focival igazola, hogy jó helyre került a szurkolói MVP-díj.
A. Muresan 6 Nem sok dolga volt, kockázatmentesen játszott.
kicsi_sargalap kicsi_gol Camora 7 Végre bement egy szabadrúgása, még ha némi szerencsével is. 
kicsi_le Gomelt 6 Az első félidő erőfocijához kellett a keménysége, de ember-előnyben már nem volt rá szükség.
kicsi_fel Az 51. perctől Cristian 7. Felpörgette a támadójátékot, de két remek akciója végén Bud, majd Nouvier is kihagyta a ziccert. A saját lövését meg a védők mentették a gólvonal előtt.
kicsi_sargalap kicsi_gol kicsi_gol Jakolis 8 Két helyzet, két gól, elegáns megoldásokkal.
kicsi_sargalap kicsi_gol Petrucci 7 Agresszívan focizott a középályán, az első gólhoz ő harcolta ki a szabadrúgást, aztán pazarul becsavart a hosszúba egy kipattanót. 
kicsi_sargalap kicsi_le Juan Carlos 5 Többet rugdosta az ellenfelet, mint a labdát. 
kicsi_fel A 76. perctől Filipe. Megnyert meccsbe szállt be, amikor már mindenki a végét várta.
kicsi_sargalap Nouvier 6 Háromszor is helyzetbe került, de mind kihagyta.
kicsi_le Bud 7 A ravasz lövése és a fejese is fölé ment, de meccs legokosabb gólpasszát ő adta Jakolisnak.
kicsi_fel kicsi_sargalap A 70. perctől Beleck 5. A beállásával egyidőben ült le a meccs.