kupadonto6Nyugodtan kimondhatjuk, hogy a CFR számára a kupa megnyerésével lezárult a szezon érdemi része. Van még hátra három bajnoki meccs, az első szombat este Chiajnán, emiatt a csapat és a serleg is Bukarestben maradt a finálé után, de lássuk be, hogy komoly tétje egyik meccsnek sincs. Úgyhogy foglalkozzunk még egy kicsit a döntővel, a játékosok egyéni értékelésével amúgy is adósok vagyunk.

# A négy kupagyőzelemmel a CFR feljött az örökranglista ötödik helyére, már csak a Steaua (22), Dinamo (13), Rapid (13) és Craiova (6) van előtte.
# A CFR kupadöntőinek 80 százalékát (ötből négyet) megnyerte, ilyen jó mérlege az egynél több finálét játszó csapatok közül senkinek nincs.
# Bud az egyetlen játékos, aki már korábban is nyert kupát a csapattal, még 2010-ben. Camorának is ez a második trófeája a 2012-es bajnoki cím után.
# Toni Conceicao a 11. Román Kupa-meccsén is veretlen maradt és harmadik trófeáját nyerte a román futballban a 2009-es kupa és Szuperkupa után. A CFR 9 trófeáján így egyenlő mértékben osztozik Andonéval (2008 bajnokság + kupa, 2012-es bajnoki cím) és Mandorlinivel (bajnokság, kupa és Szuperkupa 2010-ben).
# A CFR 2013 szeptember 25 óta nem vesztett mérkőzést a Román Kupában, akor az FC Brassótól kapott ki 3-1-re. Azóta 7 győzelem és 4 döntetlen, 16-7-es gólarány a mérleg, de a tavalyi elődöntővel ellentétben most sikerült hibátlanul lőni a 11-eseket.   
# Az idei kupasorozatban összesen 25 játékos szerepelt a CFR színeiben, mind a hat meccsen azonban csak Camora (530 perc) játszott. A másik véglet Tînc (120 perc), Ene (120 perc), Roşu (70 perc) és Carter (57 perc) egy-egy pályára lépéssel. A bajnokságban szerepet kapó játékosok közül Vâtcă, Voiculeţ, Guima és Tadé nem játszott kupameccset, Veres Szilárd (2 meccs, 190 perc) viszont a Liga 1-ben nem kapott még játékidőt.  
# A nyolc gólon hat játékos osztozott, Beleck és Bud kétszer, Negruţ, Păun, Juan Carlos és Cristian egyszer-egyszer talált be.
Tizenkettedik alkalommal fordul elő a román futballban, hogy a szezon bajnoka és kupagyőztese is vidéki csapat lett, a legutóbbi négy ilyen esetben a CFR is érintett volt. .

1935/36 Temesvári Ripensia (bajnok és kupagyőztes)
1947/48 Aradi ITA (bajnok és kupagyőztes)
1954 Aradi Flamura Roşie (bajnok), Resicabányai Metalul (kupagyőztes)
1957/58 Petrolul Ploieşti (bajnok), Temesvári Ştiinţa (kupagyőztes)
1973/74 Universitatea Craiova (bajnok), Petrozsényi Jiul (kupagyőztes)
1979/80 Universitatea Craiova (bajnok), Temesvári Poli (kupagyőztes)
1980/81 Universitatea Craiova (bajnok és kupagyőztes)
1990/91 Universitatea Craiova (bajnok és kupagyőztes)
2007/08 Kolozsvári CFR (bajnok és kupagyőztes)
2008/09 Unirea Urziceni (bajnok), Kolozsvári CFR (kupagyőztes)
2009/10 Kolozsvári CFR (bajnok és kupagyőztes)
2015/16 Astra Giurgiu (bajnok), Kolozsvári CFR (kupagyőztes)

Így játszotok ti

Marc 8 Az első félidőben kiszolgáltatott volt, igazán nagyot csak a hosszabbításban kellett védjen. A 11-eseknél sokáig rossz irányba ugrált, de a legfontosabbat megfogta.
kicsi_sargalap Tiago Lopes 6 A szokottnál óvatosabban ment előre, a 11-est magabiztosan lőtte.
Larie 8 A védelem legbiztosabb pontja, nemcsak saját zónáját védte jól, hanem a többiek hibáit is korrigálta.
kicsi_sargalap A. Mureşan 5 Buta hibák és önfeláldozó blokkolások.
Camora 5 Az első félidőben idegesen, sok hibával focizott, aztán szerencsére lenyugodott.
kicsi_le Gomelt 4 A Dinamo hosszú indításokra épülő támadójátéka miatt felesleges volt.
kicsi_fel kicsi_gol Félidőben Cristian 6. Sokáig kereste a helyét, aztán a legjobbkor tette belé a fejét egy beadásba. Elvállalta és beverte a lélektanilag nagyon fontos első 11-est. 
kicsi_sargalapJakolis 5 Sokáig kihagyták a játékból a többiek, de amikor megkapta a labdát, akkor is csak beadásra törekedett, a kaput ezúttal egyszer sem támadta.|
kicsi_sargalap Petrucci 5 Túl messziről akart gólt lőni, hátul pedig túl könnyen vesztett labdákat – hogy aztán gólhelyzetben szerelje az ellenfelet.
kicsi_gol Juan Carlos 5 A labdával alig találkozott, de egyszer elsült a lába. A 11-eseknél megkapta az esélyt, hogy klublegenda legyen, és élt is vele.
kicsi_sargalap kicsi_le Nouvier 4 Az elején kiharcolt pár szabadrúgást, aztán csak botladozott a bal szélen.
kicsi_fel A 80. perctől Vitor Bruno 6. Beadni tud, a hosszabbítás állófocijához pedig az ő sebessége is elég volt.
kicsi_le Bud 5 Két helyzete is volt 0-0-nál, nem élt velük.
kicsi_fel Az 57. perctől Beleck 5. A csatár aki nem szeret/tud/akar kapura lőni, aztán beveri a léc alá a 11-est.