cfr_voluntari_juancarlosA lényeg, hogy megnyertük – foglalta össze a meccset egyetlen mondatban Andriska, McPásztori mester kisfia kevéssel a lefújás után. Némi büszkeség is vegyült a hangjába, hogy már szülői kíséret nélkül is mehet meccset nézni a barátokkal. Már messziről kiszúrt, amint épp a sajtóbejárat kapujához érkeztem. Ahogy édesapád mondaná: jól esett a nyelőcsövünknek – válaszoltam a fiatalúrnak. A mesterhármas ezúttal is elmaradt (kezd már bosszantó lenni), a csapat csak annyit adott ki magából, ami a győzelemhez feltétlenül szükséges volt. Igaz, a két gólunk esztétikai minőségét tekintve nem lehet hiányérzetünk.

Az már a meccs előtt eldőlt, hogy nekem kell a posztot írni, mondtam is bmikynek, hogy ha az életnek van humorérzéke épp most lesz a mesterhármas. Na de, hogy az életnek legyen humorérzéke péntek 13-án? Még szerencse, hogy akárcsak a jó öreg Fülig Jimmy, én nem vagyok babonás és nem hiszek a badarságokban, mert aki minden hétfőn hármat köp kelet felé egy barna kavicsra, azt nem érheti megrontás.

Nem mondom, aki csakugyan babonás, az bőven találhatott igazolást magának, de azt minimum el kell ismernie, hogy a szerencse viszonylagos fogalom. A 24. percben megsérült Spahija, a vendégek középső védője, és le kellett cserélni. Pech a Voluntarinak, szerencse a CFR-nek. Erre két perc múlva megszerzi a vezetést a vendégeknek a csereként beállt Novakovic. Szerencse a Voluntarinak, pech a KVSC-nek. Quod erat demonstrandum! Kell-e ennél egyszerűbb bizonyítás?

cfr_voluntari_bud

Noha a mi ügyeletes portugál trénerünk ezúttal nem pihentette a kezdőcsapatot, fiaink a meccs elején az Igazi Ruiz egy szem próbálkozását leszámítva nem rángatták szét az istrángot. A bekapott góltól viszont felélénkültek annyira, hogy szinte azonnal kiegyenlítsenek. Ekkor elfogott az az érzés, hogy ez a meccs meglesz. A csapatról ugyanis sugárzott a magabiztosság, ami – mint Tadé óta tudjuk – elengedhetetlen a jó teljesítményhez. A második félidőben aztán belekezdtek rendesen, látszott, hogy el akarják dönteni a meccset és produkáltak egy olyan negyedórát, amit 90 percig szeretnénk látni. Larie fejese csak intő jel volt, amit Bornescu még kitornázott valahogy, aztán vezetett a Vasutás egy olyan támadást, amilyent utoljára a juhok ellen láttunk tankönyvi befejezéssel. Petrucci ekkor a megtévesztésig hasonlított egy olyan játékosra, aki tízes mezben játszik. (Elnézést a szarkazmusért, Tisztelt Asztaltársak.)

Ettől függetlenül nálam a meccs embere Jakolis. A mellettem ülő kolléga épp azt fejtegette, hogy miért idegesítően rossz játékos a horvát szélső, amikor, mintha csak cáfolni akarta volna a bírálatot, megkerülte a védelmet a jobb oldalon és gólt rúgatott Nouvier-val. Szerintem a második gólpasszt is csak ezért adta. Végelemzésben: nem csinált semmit, csak megfordította a mérkőzést. Erről jut eszembe, ebben az idényben hátrányból még nem tudott meccset nyerni a csapat. Eddig. Végül is legfőbb ideje volt.

cfr_voluntari_nouvier_gol

Az utolsó fél óráról pedig jobb nem beszélni. A mi Tónink azonnal nekiállt az eredményt védeni, szerencsére nem lett baj belőle. Pedig a 90. percben bátran becserélte Goiant az igazi Ruiz helyére…

Na de sok a duma, fogjunk neki az osztályzatok kiosztásának.

Így játszotok ti

Marc 4 Nagyon bizonytalan volt. A szögletből kapott gólnál rosszul jött ki, kevés védeni valója volt, de legalább abból is gólt tudott kapni.
Tiago Lopes 6 Tette a dolgát.
A. Mureşan 6 Dettó.
Larie 7 Tette a dolgát és még annál többet is. Ha a fejese bemegy, akkor gól. Nem ment be.
kicsi_sargalap Camora 6 Az ellenfél nem állította nehéz feladat elé. De azért még meg kellett oldania. Sikerült is neki. Leszámítva egy felesleges sárga lapot
kicsi_sargalap Gomelt 6 A szokásos romboló munkát elvégezte, de semmi extra.
Jakolis 8 Egyértelműen a meccs embere. Gyors elfutásaival folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfél védőit, kétszer faképnél hagyta őket és gólt rúgatott Nouvier-val és Petruccival.

cfr_voluntari_jakolis
kicsi_gol Petrucci 7 Túlzás lenne azt állítani, hogy hű de jól játszott, de azt is, hogy hű de rosszul. Győztes gólt szerzett. Ezen sincs mit magyarázni. Mondjuk volt mit törlesztenie.
kicsi_sargalap kicsi_le Juan Carlos (az igazi Ruiz) 6 Hozott önmagához képest egy közepes átlag teljesítményt. Ha az elején az a lövés bemegy… De az sem ment be.
kicsi_fel A 90. percben beállt Goian, nem annyira időhúzó cserének, mint az utolsó beadásokat kifejelni.
kicsi_gol kicsi_le Nouvier 7 Hasznosan játszott, gólt is lőtt. Mi kell még?
kicsi_fel A 77. percben jött helyére Vitor Bruno. Nincs amit értékelni rajta.
kicsi_le Bud 6 Kevés használható labdát kapott elöl. Küzdött becsülettel
kicsi_fel A 64. percben váltotta Cristian 6. Róla is ugyanez elmondható.

Fotók: Riti József Attila