cfr_temesvar_guima1Hiába jön az alsóházi rájátszás leggyengébben teljesítő csapata (8 meccsen 6 pont) a Fellegvárra, mindig kellemetlen olyan ellenféllel játszani, amelynek a torkán a kés. A temesváriaknak pedig már hetek óta ott van – számukra igazából már nem is a sima bennmaradás, hanem az osztályzó elérése a reális tét.

Mureşan elnök a héten végre kimondta, hogy a 7-14. csoport megnyerése a tét, ehhez pedig mindenképpen ütni kell az ACS Polit is. Csakhogy az ellenfélnek nincs vesztenivalója, miután eddig nyolc meccsből csak egyet tudott megnyerni a rájátszásban – pont az ellen a Voluntari ellen, amely a CFR egyetlen vereségét okozta a play-outban. Mondtam már, hogy a fociban nem érvényes a hármasszabály?

A szezon végére Toni Conceicao nagyjából megtalálta a legjobban muzsikáló együttest, amelyben immár Filipe a romboló és Bud a befejezőcsatár – és most már igazából pihentetni sem érdemes senkit. Oké, az igazi prioritás a kupadöntő kell hogy legyen, de addig még van hátra másfél hét. A Botoşani és az ASA elleni lendületes és hatékony focit szeretnénk újra viszontlátni.

Az ellenfél kispadján régi ismerősünk, Petre Grigoraş ül, aki idén nem túl jól választotta meg csapatait: előbb Mutu rúgatta ki Vásárhelyről pont a fellegvári vereség után, most meg egy reménytelen zsoldoshadből kellene ment közben csapatot fabrikálnia – egyelőre nem túl sok sikerrel. Miközben a város és a megye vezetése éppen kétségbeesetten próbálja átalakítani a megbukott sportfinanszírozási rendszert, amellyel szokás szerint úl sok lovat (foci, kosárlabda, kézilabda, rögbi) akartak egy fenékkel megülni.    

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Goian, Camora – Filipe – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos, Nouvier – Bud. Sérült: Păun.
ACS Poli: Strauss – Scutaru, Cânu, Bocşan, D. Popescu – Jenkins, A. Suarez – Bărbuţ, Nimely, J. Hernandez – Goga. Sérültek: Melinte, Ov. Popescu, Belu.