cfr_iasi_jakolisMire kijózanodtunk a kupameccs utáni ünneplésből, már mászhatjuk is meg újra a Fellegvárt, hiszen vasárnap a szezonban immár hatodszor (bár itthon csak másodszor) játszik a CSMS ellen a Vasutas. Az alapszakaszban nem ment ellenük, de közben mindkét kupából kivágta őket a csapat és a rájátszás is egy iaşi-i sikerrel indult.

Mindezek ellenére tartok kicsit ettől meccstől, mert nagyon más lesz, mint az előző kettő. Egyrészt, a CFR formaidőzítése tökéletesen sikerült a stratégiai célnak számító kupamérkőzés szempontjából, de két ilyen jól sikerült meccs után harmadszor aligha sikerül majd ennyire felpörögni. Másrészt, mert a naiv Botoşani-nal és a továbbjutásra hajtó ASA-val ellentétben a CSMS rombolni jön majd a Fellegvárra, az ő szempontjukból tökéletes eredmény lenne a döntetlen. Nicolo Napoli bandája továbbra is a Liga 1 “legolaszabb” csapata, amelynek legutóbbi két meccsén nem esett gól. Keveset rúgnak, de keveset is kapnak, bár tavasszal a korábbi gólkirály Andrei Cristeával azért erősödött a támadópotenciáljuk.

A Vasutas esetében az a nagy kérdés, hogy Toni Conceicao mennyire ragaszkodik az elmúlt két meccsen tökéletesen beválló játékosokhoz. A túlpörgés és a jóllakottság azonban két olyan tényező, amit ilyen esetben szintén figyelembe kéne venni és variálni kicsit a kezdőcsapaton. A győzelem pedig egyben azt is jelentené, hogy a CFR átveszi a vezetést a 7-14. csoportban.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Filipe – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos, Nouvier – Bud. Sérült: Păun.
Iaşi: Grahovac – Voicu, Frăsinescu, Ciucă, Ţigănaşu – Viveiros, Creţu, Mitics, Llullaku – Golubovics, Cristea. Eltiltva: Enescu. Sérültek: V. Gheorghe, Bőle.