cfr_asa_vitorbrunoA tavasz legfontosabb meccse jön az ASA ellen, amelytől leginkább azt reméljük, hogy átteszi május 10-re a tavasz legfontosabb meccsét. A szezon hetedik kupameccsét végre a Fellegváron játsza a Vasutas, a vásárhelyi 0-0 után joggal bízva a győzelemben és a továbbjutásban.

Az alábbi érveink vannak a döntőbe jutásra:

# A tavaszi idényben itthon még nem kapott gólt a csapat.
# Az ASA ellen a mostani szezonban még nem kapott gólt a csapat: idegenben kétszer is 0-0 volt az eredmény, a Fellegváron 1-0 ide.
# Toni Conceicaóval még nem vesztett kupameccset a CFR, a portugál hétből hatot megnyert, az összgólarány 11-1.  
# Az ASA nyolc meccse nyeretlen, tavasszal csak Botoşani-t tudta 1-0-ra  megverni.

De a meccseket nem a statisztika nyeri. A találkozó elsősorban arra lesz jó válasz, hogy egy ilyen ki-ki meccs előtt melyik lelkiállapot a jobb: a felsőházban pofozógépnek lenni vagy a gyengék között önbizalomnövelő sikereket aratni? Vásárhelyen gyakorlatilag az alapszakasz végén feladták a bajnokságot, és mivel ők se mehetnek nemzetközi kupába, számukra is elsősorban hiúsági kérdés a döntőbe jutás. Na meg aztán a választási kampányban mivel lehetne jobban igazolni a csapatra elszórt többmillió eurónyi közpénzt, mint egy serleggel. Viszont a játékosok egyre csak fogytak az elmúlt hetekben. Ndoye eltűnt, Mutu sem erőlteti már a focit, inkább eljátssza az edzőinast, és a hétvégén a belső védőik is elfogytak – alighanem Gabi Mureşant kell majd hátrahúzzák.

cfr_asa_juancarlos_ndoye

Toninak a Botoşani elleni hatos után aligha kell foglalkoznia játékosai lelkiállapotával, taktikailag viszont lesz pár érdekes kérdése a meccsnek. Filipe ugyanis szombaton kiválóan játszott védekező középpályást, csakhogy a Vásárhely fizikális játéka ellen talán szükség lenne a drabálisabb Gomeltre. Păun kiesésével a szélsőknél adott Jakolis és Nouvier – miközben Vitor Bruno kegyvesztettségét jól mutatja, hogy a legutóbbi három meccsen egy félidőt kapott. A csatárkérdés viszont Bud remek formája ellenére fennáll, hiszen ő messze nem 90 perces játékos, és ebben a meccsben azért benne van a hosszabbítás is. Szóval talán érdemes lenne Cristiannal kezdeni, ha már kétcsatáros játékos nem várhatunk el Conceicaótól.

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Goian, Camora – Filipe – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos, Nouvier – Bud. Sérült: Păun.
ASA: Stăncioiu – G. Matei, I. Gonzalez, G. Mureşan, Pârvulescu – Buş, Gorobsov, Voiculeţ, Brandan – Ţucudean, R. Costa. Eltiltva: Balaur. Sérültek: M. Constantin, Balics, Muth.

Fotók: Riti József Attila