cfr_botosani_larieLement már 38 tétmeccs a szezonból, de ebből csak tizenötöt játszott a Fellegváron a Vasutas, a többi 23-at a sorsolások szeszélye folytán idegenben. A következő két hétben viszont egymás után négyszer is itthon játszik a csapat, a sort Botoşani vendégszereplése nyitja szombat délután.

Ezzel egyben el is érkeztünk a rájátszás feléhez. Az eddigi 9 pont nem rossz, ha azt nézzük, hogy csak két hazai meccse volt a CFR-nek, viszont amennyiben a vezetés komolyan gondolja Iaşi és Craiova befogását, akkor idehaza tarolni kell. Csak aztán nehogy „felkészülésnek” szánják ezt a meccset a csütörtök esti kupaelődöntőre, mert az ilyesmiből ritkán szoktak jó dolgok kisülni. Botoşani ellen eddig tökéletes a CFR hazai mérlege (4 meccs, 4 győzelem, 12-2-es gólarány), kár lenne elrontani.

A moldvaiak a múlt héten visszahozták edzőnek a szeptemberben menesztett Leo Grozavut, miután Cristian Pustainak nem sikerült kirángatni a kiesőzónából a csapatot. Most ugyan még a vonal fölött állnak, viszont 2016-ban legtöbb meccsükön iszonyatos góliszonyban szenvedtek – aztán tíz napja vágtak egy hatost Temesvárnak. Idegenben ők az egész bajnokság leggyengébb csapata (15 meccsen 7 pont), egyetlen kinti győzelmük viszont egy teljesen váratlan 3-0 volt a Pandurii ellen. Az egész szezonban jellemző volt rájuk, hogy egy-egy látványos felvillanást leszámítva képtelenek voltak a képességeikkel arányos eredményeket elérrni.        

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Gomelt – Jakolis, Juan Carlos, Petrucci, Nouvier – Cristian. Sérült: Dani. Eltiltva: Goian.  
Botoşani: Iliev – Patache, Ngadeu, Plămadă, Muşat – Cucu, Carralero – Ivanovici, Cabrera, Fülöp – Hadnagy. Sérültek: Dimitrov, Miron, Vasvári.