craiova_cfr_tiagolopesA rájátszásos rendszer szépsége, hogy a csapat rövid időn belül visszatérhet egy-egy már ismerős helyszínre, most például alig másfél hónap után Craiovára. Ha lehet olyat mondani, hogy alsóházi rangadó, akkor ez mindenképpen az, bár a tét szempontjából mindenképpen a nemzetközi kupaszereplésre hajtó CSU számára fontosabb a meccs.

Craiova eddig csak hazai pályán szerzett pontot a rájátszásban, ott viszont mindhárom meccsét megnyerte. A múlt héten viszont Fülig Jimmy-méretű pofont kapott Iaşi-ban, miközben céljuk a hetedik hely és az ezzel járó Európa Liga-szereplés. Kérdés, mi lesz velük a nyáron, miután Olguţa polgármester nénit is lekapcsolta a DNA, éppen a focicsapat érdekében történő zsarolás vádjával. A legfrissebb hírek szerint a CSU bérleti szerződés nélkül rendezi a meccseit az Extensiv-stadionban. Román foci, én így szeretlek…

Az alapszakaszban a maguk idejében egyaránt meglepő vendéggyőzelmek voltak az idei Craiova–CFR meccseken, cseppet sem bánnánk, ha ez a tendencia most is folytatódna. Az összeállítással kapcsolatosan a legnagyobb kérdés, hogy Conceicao ismét egyszerre veti-e be Cristiant és Budot, fals szélsőbe téve ismét a spanyolt. Eddig jobban ment a csapatnak, ha a két csatár volt egyszerre a pályán, viszont Cristian széljátéka sebességvesztéssel járt a Chiajna ellen.      

Ilyesféle kezdőket várunk:

Craiova: Straton – Popov, Iliev, Acka, Vătăjelu – Zlatinszki, Madson – A. Ivan, Bancu, Nuno Rocha – Mazarache. Sérült: Mateiu.
CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Goian, Camora – Gomelt – Jakolis, Petrucci, Juan Carlos, Nouvier – Cristian.