cfr_chiajna1Április elseje van, de a Voluntari elleni játék után még Bogrács Hubának sincs kedve viccelni. Ráadásul máris nyakunkon Ilfov megye másik jeles csapata, a Concordia Chiajna, de ez a meccs legalább a Fellegváron lesz. Rájuk különösen haragszunk, hiszen ősszel többek közt az ellenük elhullajtott pontokon (1-2 és 0-0) úszott el a felsőház.

A Concordia még veretlen a rájátszásban, de négyből háromszor otthon játszott, miközben a Vasutas eddig háromszor is idegenben. Chiajnán a téli szünetben teljes koncepcióváltás volt, hiszen míg ősszel egyetlen légiósuk volt, most főleg afrikai focistákra épül a csapat. Köztük van régi kedvencünk, Patrice Feussi is, akit az elmúlt egy évben az ASA és a Dinamo színeiben is állítottak már ki a CFR ellen.

Szerdán megszakadt Conceicao kilenc meccses veretlenségi sorozata, szép lenne egy hasonló újat kezdeni. Ősszel gyalázatos meccseket játszott a csapat a Chiajna ellen, jó lenne ezen javítani. Az előző posztban elmondtuk, mit nem értünk Toni mester elképzeléseiből, most vázoljuk a sajátjainkat a csapatot illetően:

1442# Felejtsük el Danikát egy időre, ha már Túlóra Lopes felépült végre a sérüléséből.
# Gomelt is mehet a padra, Petrucci sokkal hasznosabb védekező, mint támadó középpályásnak, elsősorban a labdakihozatal szempontjából.
# Jakolisnak a kezdőben a helye, mert bár gyakran elizgulja és elkapkodja a lövéseit, a többi szélsőnél jóval könnyebben és többször kerül helyzetbe.  
# Két csatár, direktebb támadójáték. Mögöttük János Károly, mert nála jobban senki nem lő a tizenhatoson kívülről.
# És már meg is van az 1-4-4-2, gyémánt középpályával. Nem egy Gattuso–Pirlo–Seedorf–Kaká négyes, de a jelenlegi kerethez ez a legjobban illő rendszer.  

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CFR: Marc – Dani, Larie, Goian, Camora – Gomelt – Jakolis, Petrucci, Ruiz, Nouvier – Cristian. Sérült: Guima.
Chiajna: Bălgrădean – Feussi, Tincu, Odibe, Niasse, Bucurică – Obogo, Giurgiu, Purece – Pena, Garcia. Eltiltva: Milevszkij.