cfr_partizan_filipeA szerb bajnok Partizan elleni meccs kellett volna a nap híre legyen, de a lausanne-i Sportdöntőbíróság mindenáron a szezon főszereplője akar lenni. Na nem ítéletet küldtek a Vasutas 6 pontjának ügyében, csak egy újabb halasztásról szóló értesítést, mely szerint február végéig nem hirdetik ki a döntésüket.

A folyamatos halogatásnál csak az índoklás felháborítóbb, miszerint nem akarnak beleszólni az alapszakasz végeredményébe a döntéssel. Pedig már rég beleszóltak, hiszen a csapat novemberi visszaesésének okai között szinte biztos ott van az általuk teremtett bizonytalanság is. Nem véletlenül utáltam mindig is a jogászokat… A Petrolul fel is adta a további jogi küzdelmet, bár elsősorban pénzhiány miatt.

A szerbek elleni meccset végre megtudtuk nézni, hiszen egy komoly klub saját online videocsatornát tart fenn szurkolóinak. Belgrádban, nem Erdélyben… Ha a rettenetesen elszúrt első negyedórát, leszámítjuk, egész jól focizott a csapat, különösen, amikor rájött, hogy a széleken verhető a Partizan. Bár Conceicao az egész meccsen egyetlen vérbeli szélsőt sem játszatott, az első félidőben Filipe, a másodikban Carter (mi a fenét keresett amúgy a szélen??!!) komoly helyzeteket tudott teremteni egyéni kaciókból, belőni viszont csak egyet sikerült. És itt volt a nagy különbség a két csapat között: a Partizan négyből hármat bevert.

cfr_partizan_petrucciCristian, Nouvier, Tiago Lopes, Jakolis egyáltalán nem játszott, Păun meg a ligaválogatott beleki edzőtáborában van, így a végén az ifik (Petruş, Pârv, Horj) is kaptak pár percet. Dicsérni jó szívvel csak a már említett Filipét és Cartert, valamit Belecket tudjuk, aki ismét igazolta, hogy az előkészítés jobban megy neki, mint a helyzetkihasználás.

A középpálya viszont borzalom volt, Petrucci csak a felesleges keménykedéseivel tűnt ki, Bruno a gólon kívül semmit se csinált, az új spanyol gyerek pedig elég puhánynak tűnik. Több mint fél óra kellett, amíg ez a társaság az első jó labdát adta Belecknek, azt se a kapu előtt, hanem a jobbszélen. A védelemből most is Dani lógott ki lefele, a meccs eleji két gólnál egyaránt az ő feléről jött a beadás. Kapusposzton úgy tűnik, Vâtcă lépett elő első számú cserének, Mincă kárára. Folytatás szombaton, az orosz Ural Jekatyerinburg FC Ufa ellen.        

CFR–Partizan Belgrád 1-3

Gólszerzők: Vitor Bruno (41.), illetve Brasanac (3.), Bozsinov (15.), Fofana (76.)

CFR: Marc (Vâtcă, 62.) – Dani (Tânc, 57.), Larie (Ene, 68.), A. Mureşan (Horj, 82.), Camora (Petruş, 73.) – Gomelt – Vitor Bruno, Juan Carlos (Goian, 52.), Petrucci (Negruţ, 62.), Filipe (Cater, 52.) – Beleck.
Partizan I. félidő: Saranov – Bandalovszki, Stefanovics, Jovanovics, Bogosavac – Brasanac, Luiz, Ilics – Zsivkovics, Bozsinov, Mihajlovics.
Partizan II. félidő: Kljajics – Petrovics, Gogoua, Milenkovics, Vukicsevics – Lukics, Jevtovics, Ninkovics – Fofana, Vlahovics, Sztevanovics.

Fotók: partizan.rs