cfr_ciprus_edzesMegnyerte első felékszülési mérkőzését a Vasutas a ciprusi edzőtáborban, Carter fejelte a győztes gólt Gabi Mureşan korábbi csapata, a szibériai Tom Tomszk ellen. Fordulat és 11-es volt bőven a meccsen, de azért megkérdeznénk Toni Conceicaótól, hogy miért kellett Vitor Brunóval lövetni az első büntetőt?

A klub javára írjuk, hogy a FB-oldalon a korábbinál több infót, főleg tényleg remek képanyagot oszt meg a felkészülésről, de az elég frucsa komunikációs fogás, hogy csak második félidei felállást közlik velünk, az elsőt nem. Ránézésre ugyanakkor a szünet utáni az erősebb tizenegy, bár Cristian egyikben sem kapott helyet, előkerült viszont az ősz második felében teljesen és joggal mellőzött Tânc. A kezdőcsapat Filipe–Juan Carlos belső középpályáját látva pedig joggal merül fel a kérdés: egyikük se védekezett, vagy ez a spanyol gyerek is úgy támadó középpályás, mint Gomelt volt a beharangozásánál?

Az orosz második ligában feljutásra álló Tomszk elleni meccs a végére nagyon felpörgött, három gól is esett az utolsó tíz percben, előtte 1-1-nél Vâtcă is kivédte Szanaja 11-esét. Folytatás szerdán a szintén orosz, de immár elsőosztályú Kuban Krasznodar ellen.

cfr_tomszk_carter_gol

CFR–Tom Tomszk 3-2 (1-0)

Gólszerzők: Păun (43., 11-esből), Larie (84., 11-esből), Carter (90+3.), illetve Nehajcsik (66., 82.)

CFR I. félidő: Mincă – Tiago Lopes, Tânc, Goian, Vitor Bruno – Filipe, Juan Carlos – Păun, Negruţ, Nouvier – Beleck.
CFR II: félidő: Vâtcă – Dani, Larie, A. Mureşan, Camora – Gomelt – Jakolis, Petrucci, Filipe, Păun – Carter.
Tomszk I. félidő: Szoloszin – Zsesztokov, Jarmolickij, Ljah, Dzsojev, Cserevko, Nurov, Csernov, Csalov, Basilov, Golubov.  
Tomszk II. félidő: Krivorucsko – Ciupercă, Baskirov, Bordacsev, Bazsenov, Bendz, Baljajkin, Nehajcsik, Kuznyecov, Jirácek, Szanaja.