cfr_edzes1Teljes csendben zajlik eddig a Vasutas téli felkészülése, a klub szokatlanul passzív eddig a játékospiacon, az egyetlen felröppent pletyka, Ruben Ribeiro is a Boavistánál kötött ki végül, miközben a rájátszásért és a kupáért is fő ellenfélnek számító ASA éppen most igazolta le Mutut.

Mondjuk, a Drogos szerződtetése jól mutatja, mennyire kampányíze van a vásárhelyi futballprojektnek. Júniusban ugyebár helyhatósági választások lesznek, nagyon kéne már egy serleg Florea bácsi vitrinjébe, még ha pár hónap múlva arra is ráteszi a kezét a DNA. Mutu már a Petrolulnál sem váltotta meg a világot, az elmúlt 15 hónapban pedig összesen 10 meccset játszott Indiában, és nagyon szeretne 37 évesen még egy Eb-re menni, de már most szólunk neki, hogy nem fog. A vásárhelyi öltöző viszont kicsi lesz az egójának, főleg ha beindul a hatalmi harc közte és Ndoye között. Nem irigyeljük Grig mestert…  

De vissza a saját dolgainkhoz, mert az elmúlt héten mi is belefagytunk kicsit a télbe itt a blogon, de most spekulálunk egy sort. Szerdán utazik Ciprusra a csapat, addig az Unirea műfüves pályáján menek az edzések, a keretben pedig az egyetlen változás Neluţ Roşu visszarendelése a Chiajnához. Az eddigi nihil alapján nagy jövés-menés nem számítunk, Momcsilovics és Marica leigazolásával Camora és Cristian juhosítása sem téma már, más igazán jó üzlettel kecsegtető játékosa pedig jelenleg nincs a klubnak. Úgyhogy nagy jövés-menésre nem számítunk, inkább azt néztük, melyik posztokon kellene el leginkább az erősítés.

1. Támadó vagy box-to-box középpályás. Itt a legnagyobb az űr a csapatban, Petrucci is iszonyúan hullámzó volt ősszel, Gomelt felejtős (amúgy is kölcsönben van), Felipe éretlen és önző, Negruţban és Veresben pedig nem bízik a szakvezetés. Roşu főleg a mélységi passzai miatt fog hiányozni, mindenáron kellene egy védő-és támadószekciót összeköző, kapura is veszélyes, de elsősorban a csatárokat jól kiszolgáló játékos. Nem mondunk neveket, de McPásztori mester agyában ilyenkor szokott reflexből kigyulladni egy Renan felirat… 🙂

2. Center. Igazából Guima sérülése miatt lyukas a poszt, főleg, ha marad az őszi kétcsatáros rendszer. Beleck amúgy is visszamegy Firenzébe a nyáron. Ha csak ideiglenesen is akarja befoltozni a vezetés a lyukat, akkor Tadé kölcsönvételét is komolyan meg kéne fontolni. Jijinek nem kell, viszont harmadik klubnál eben a szezonban nem szerepelhet – és közben a keret javával már játszott együtt, szóval az integrálása is gyors lenne.

3. Balhátvéd. A védelem egyetlen posztja, amely nincs leduplázva, Camora kiesésekor Túlóra Lopesnek kell átjönnie a másik oldalra. Nem létszükséglet, de egy biztonsági tartalékra szükség lenne.

Persze ezen felül bármely posztra jöhet akárki, aki jó focista, de a prioritási sorrend ez lenne. A klubvezetés és az edző múltjának ismeretében szinte kizárólag a portugál piacról számíthatunk új arcokra, ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a téli transzferidőszakban Európában alacsonyabb a szabadon igazolható játékosok száma, hiszen a szerződések java június 30-án  jár le.