marc1Kilenc játékos ment el és 12 érkezett az idény elején/közben a KVSC-hez, érdemes átnézni, hogyan teljesítettek ősszel az új szerzemények. Szokás szerint öt kategóriába soroltuk őket, a kölcsönből visszajött, majd ugyanolyan váratlanul lelépő Voiculeţet (10 meccs, 437 perc, 1 gól) ezúttal kihagyjuk a sorból.

A legjobb minősítésnek számító kiváló igazolás csoportba ketten kerültek be: Marc és Cristian. A Dinamótól jött brassói hálóőr meglepően gyorsan kiszorította Mincát, ráadásul kiváló rúgótehnikájával és kifutásaival egy új kapusstílust hozott a Fellegvárra. A spanyol csatár pedig az első két meccsen még nem találta helyét a pályán, aztán elkezdte Tadé-ritmusban termelni a gólokat – második a góllövőlistán, és a Transfermarkt szerint jelenleg már a csapat második legpiacképesebb játékosa Camora után.

Így teljesítettek az új fiúk, kékkel a kölcsönbe érkezők

Így teljesítettek az új fiúk, kékkel a kölcsönbe érkezők

A jó fogás csoport a legnépesebb, ide olyan játékosok kerültek, akiknek folyamatosan meg kellett küzdeniük a helyükért a csapatba, és egy-egy gyengébb meccs ellenére sikerült is. Goiant ugyan továbbra féltjük a sprintektől, de a helyezkedése és fejjátéka tanári. Andrei Mureşan rombolóként nemigen tudott kitűnni, védőként viszont sokkal hasznosabb volt. Nouvier ékes bizonyítéka annak, hogy egy elit futballnemzetnél még az alsóbb szinteken is mennyire jól képzett egy fiatal játékost lehet találni. Roşu a sérüléséig a csapat legkreatívabb középpályása volt, nagy kár, hogy a vezetőség valmiért nem bízik benne, miközben övé a csapat stílusához leginkább illó passzjáték.

Elfogadható igazolás Beleck, aki lassan egyfajta Doré II lesz, mivel a kupában lövi a fontos góljait (a bajnokságban eddig csak vesztes meccseken talált be) és lassúsága ellenére taktikailag hasznos csapatember. Ugyanakkor tény, hogy a játékideje javát Guima sérülésének is köszönheti. Ide sorolható még Dani is, bár a szezon végén bosszantó hibái voltak, de tartalék jobbhátvédnek megfelelt.

cfr_astra_cristianFelesleges igazolás viszont a portugál légió két tagja, Filipe és Vitor Bruno, valamit Gomelt. Filipét már Trică is nagyon akarta egy évvel ezelőtt, de a fene tudja, hogy minek. Megkapta a lehetőséget, de a temesvári gólját leszámítva nem élt vele, kimagaslóan a csapat legönzőbb játékosa. A hordóalkaltú Bruno lassú, körülményes, iszonyúan egylábas, aki többnyire csak fékezi a csapat lendületét, ráadásul övé a teljes keret legrosszabb plusz-mínusz mutatója (-3). Gomelt pedig hiába hasznos labdaszerző, ha iszonyúan rosszul passzol egy olyan poszton, ahol szinte minden eladott labda közvetlen gólveszélyt teremt.

Végül marad a kérdőjel Partipilo, akit még nem láttunk játszani – bár az is sokat elmond róla, hogy a meccskeretbe is csak egyszer tudott bekerülni, Liga 2-es ellenféllel játszott összecsapáson. Összesítésben közepesnek nevezhető a klubvezetés nyári tevékenysége az átigazolási piacon, két húzóember mellett feltűnően sok olyan játékos került a keretbe, akik nem passzolnak a csapat stílusához.

Fotók: Riti József Attila