pandurii_cfr_marcLassan véget ér november 30. napja, de a lausanne-i Sportdöntőbíróság döntése a továbbra sem nyilvános. Kedd este viszont meccs lesz a Fellegváron, pénteken még egy, és nem túlzás kijelenteni: a Pandurii és a Chiajna ellen muszáj 6 pontot szerezni a felsőházi rájátszáshoz.

A Vasutas formáját és utolsó három mérkőzését elnézve túl derűlátóak persze nem lehetünk a Liga 1 talán legjobb formában levő csapata ellen, de két dologban azért bízhatunk:

1. a topcsapatok ellen idén sokkal jobban megy a CFR-nek, mint az alsóháziak ellen
2. bukaresti bírókkal idén sokkal jobban megy a CFR-nek (8 meccs, 6 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 19 pont), mint vidékiekkel (15 meccs, 4-6-5, 18 pont). És a CCA volt olyan kedves, hogy Tudor mestert delegálja.  

Szegény embert klubot persze az ág is húzza, az őszi idény utolsó öt meccsén nem játszhat a csapat talán legegyenletesebben teljesítő játékosa, Traian Marc. Hogy Dican Feri és/vagy Cristian Moldovan kapusedző kit választ a helyére, az egyelőre rejtély. Mincă mellett a közelmúlt nagyobb meccsrutinja szólna, csakhogy Vâtcă úgy ugrott be Ploieşti-en, hogy edző legyen a talpán, aki ezután ki merészeli hagyni.

Csakhogy az igazi gond a középpályán van, annak is a belső, támadásokért felelős részével. Nagyon nem működik ott valami, hiányoznak a kulcspasszok és kényszerítőzések, pontatlanok az átlövések. A csapat idei gólpasszaiból mindössze hármat adott középső középpályás, abból kettőt az augusztus eleje óta nem játszó Roşu, egyet pedig az időközben távozó Voiculeţ. Eközben Petrucci 0, Gomelt 0, Filipe 0. Oké, tudjuk, hogy a CFR játéka sokkal inkább a szélsőkre épül (11 gólpassz, de ebből kimagaslik a hétnél tartó Túlóra Lopes), viszont ha ezeket középen csak Cristian várja, akkor könnyű dolga van az ellenfél védelmének, bármennyire is hatékonyan lő a spanyol. Mivel Beleck csak kéthavonta lő kapura, érdemes lenne több bizalmat szavazni a sokat hibázó, de legalább sokat is próbálkozó Negruţnak.     

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Jakolis, Filipe, Gomelt, Nouvier – Cristian, Beleck. Sérültek: Guima, Ene, Marc.  Eltiltva: Petrucci. 
Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Filippetto, Vasco Fernandes, Momcsilovics – Droppa, Nistor – Ciucur, Răduţ, Munteanu – Hora. Sérültek: Mrzljak, Erico, Wellington, Nicoară. Eltiltva: Săpunaru, Unguruşan.