petrol_cfr_cristianAmikor kocsmában, budapesti kollégával sörözve nézem a CFR idegenbeli mérkőzését, annak rendre vereség a vége. Főleg ha még a bírót is Cătălin Popának hívják. Így volt az augusztusban, amikor Iaşi volt az ellenfél, és ez lett a Petrolul ellen is. De az a csapat, amelynek összes veszélyes helyzeténél az ellenfél lő/fejel centikkel saját kapuja mellé, nem is érdemel győzelmet.

Pedig a pálya állapota Mioveni-t idézte, az ilyen mocsarakban eddig jól elboldogult a Vasutas, most azonban csak futott az eredmény után. Az eltiltások miatt felforgatott védelem váratlanul a széleken mondott csődött, bár a gólnál középen sem tudott hat vdő rendesen elosztani három támadót. Amikor Marcot kulcscsont-törés miatt le kellett cserélni, és jött a másfél éve egyetlen percet sem játszó Vâtcă a kapuba, rezignáltan kértem ki a negyedik rumot.

Dican 35 perc után unta meg a támadóblokk tehetetlenségét, Nouvier beállása pedig tényleg változást hozott, sikerült átvinni a meccset a Petrolul térfelére. Az viszont a csapat kritikája, hogy a vizes pálya ellenére most is alig volt átlövési kísérlet, a szélről betett labdákból viszont csak Benga, Faug-Porret és Pulhac borzolta Pecanha idegeit. A fiúk becsületére legyen mondva, a Iaşi elleni hazai 0-0-lal ellentétben most legalább kockáztattak a gólszerzésért, de ennyire ötlettelen támadójátékkal nem sok esélyük volt. Jó lenne tudni, miért gólképtelen már két mérkőzés óta az a csapat, amely a szezon első 21 meccsén csak egyszer nem talált be.  

Egyre inkább az a helyzet, hogy még hat pont visszaperelése esetén sem nagyon lesz meg a play-off. De hát az a csapat, amely két pontot szerez a Voluntari–Iaşi–Petrolul hármas ellen, nem is érdemli meg.

petrol_cfr_vatca

Így játszotok ti

kicsi_le Marc A gólról nem tehet, más dolga nem akadt, amíg ki nem ütötték.
kicsi_fel A 30. perctől Vâtcă 7 Megijedtünk, mikor be kellett állnia, erre a csapat legjobbja volt, három nagy védéssel.
kicsi_le Dani 4 Átjáróház volt miatta a jobb oldal, az ő feléről jöttek a Petrolul nagy helyzetei.
kicsi_fel A 80. perctől Păun. Túl későn jött be, hogy igazi változást hozzon.   
Goian 6 A védelem talán legbiztosabb embere volt.
A. Mureşan 5 A második félidei kontráknál elég könnyen zavarba hozták.
Tiago Lopes 4 Nem bírt Nepumucenóval, pedig megmutatta, hogy akár kapusként is bevállna. Szerencséje, hogy Popa nem vette észre.
Jakolis 4 Hiába futja le a védőjét, ha minden beadása és lövése pontatlan.
kicsi_sargalap Gomelt 4 Gólhelyzetben üresen hagyta az emberét.
kicsi_sargalap Petrucci 5 Mérsékelt sikerrel próbálta szervezni a támadásokat, a lövéseiben nem volt erő.
kicsi_le Vitor Bruno 3 Köze nem volt a meccshez.
kicsi_fel A 35. perctől Nouvier 6. Az ő beállása után vette át a CFR a kezdeményezést, vele sikerült először megbontani az ellenfél védelmét.
Cristian 5 A meccs eleji ollzósa focicsemege volt, később a  fejeseiben már nem volt erő.
kicsi_sargalap Beleck 4 Egyetlen épkézláb akciója volt, de nem kapta meg érte a 11-est.