ilie_oana_stadionA román futball egyre abszurdabb stadionkeringője ezúttal a Vasutas meccsét is érinti: miután a Steaua és az ASA Kolozsváron játszott, a Pandurii pedig az egész szezont a turnu severini albérletben tudja le, most pedig a Petrolult rúgták ki az Ilie Oană-stadionból.

A ploieşti-i városgazdálkodási hivatal a jelek szerint megunta, hogy a klub hónapok óta nem fizet, és felbontotta a bérleti szerződést. A Petrolul persze szokás szerint magyarázkodik, legfrissebb, a poszt írásakor kiadott közleményében pedig azt állítja, azért is saját stadionjában rendezi meg a CFR elleni mecscet, amelyre már hét eleje óta árulja a jegyeket. De közben már Buzău vagy Chiajna is felmerült lehetséges alternatívaként, úgyhogy ez a meccs nemcsak szakmai, hanem logisztikai kihívás is lesz mindkét csapatnak.

Ha költözni kell, az csak újabb pofon lenne a morálisan amúgy is a béka segge alatt levő Petrolnak. Ahhoz képest, hogy egész pofás keretük van, a szezon eleje óta utolsók, a hat levont pont visszaszerzésével sem kerülnének el a kieső helyről, és négy hónap alatt elfogyasztottak három edzőt. Először és utoljára augusztus közepén nyertek meccset, ugyanakkor lebecsülni nem szabad őket, mert egyéni képességek alapján nem egy rossz csapat.

cfr_petrolul2

Dican Ferinek viszont a sárgalapok miatt kiesett a hátvédsor fele erre a meccsre, de azt legalább elég pontosan meg lehet jósolni, kivel pótolja Lariét és Camorát. A nagyobb gond a középpálya, mert Filipe – a temesvári gólját leszámítva – önzőségével csak fékezi a csapat lendületét, Gomelt támadójátéka pedig kimerül a 30 méterről eleresztett lövésekben. Egy persze nagyon be fog majd akadni valamikor, de ez így egyelőre kevés. A szélsők hatékonyságát viszont az egycsatáros rendszer korlátozza, hiszen a teljes védelem Cristianra figyelhet. Ha másnak nem, de csalinak talán ideje lenne újra reaktiválni Belecket vagy több játékidőt adni a kaput gyakrabban lövő Negruţnak. Guima nagyon-nagyon-nagyon hiányzik…

És végül ott van Neluţ Roşu ügye, aki hiába épült fel, nem játszik – a pletykák szerint a klubvezetés utasítására, mivel már a télen lejár a kölcsönadása. Értjük, hogy Pászkányék anyagi érdeke Filipe felfuttatása, de a rájátszás alsóházából őt sem lesz majd könnyű eladni. Roşu a szezon első négy meccsén két gólpasszt is adott, a csapat rövid távú érdekében jobb lenne, ha játszana.              

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Petrolul: Pecanha – Peteleu, Benga, Tudose, Faug-Porret – Bucşa, Ropotan – Varga, Zoubir, Nepomuceno – Tamuz. Sérült: Beţa.
CFR: Marc – Dani, Goian, A. Mureşan, Tiago Lopes – Gomelt – Jakolis, Petrucci, Filipe, Nouvier – Cristian. Sérültek: Guima, Ene. Eltiltva: Larie, Camora.