cfr_voluntari_paunKevesebb mint két hónap alatt harmadszor is a Dinamo-stadionban játszik a Vasutas, ám ezúttal az albérlő Voluntari lesz az ellenfél. A Temesváron beindult, immár három meccses győzelemi sorozatot kellene folytatni a válogatott szünet előtt, főleg, hogy a következő öt bajnoki meccsből négyszer kiesés ellen küzdő csapat (Voluntari, Iaşi, Petrolul, Chiajna) lesz az ellenfél.

A „hazai” csapat eddig elég reménytelenül próbál megkapaszkodni a Liga 1-ben, egyetlen győzelemmel 16 meccs után mondjuk tényleg nem könnyű. A júliusi fellegvári meccs óta még igazoltak egy tucatnyi játékost és megszerezték a kelet-európai futball legtöbbet vándorló edzőjét: Gigi Mulţescunak 25 éves pályafutása alatt ez már a 23. csapata és a 33. szerződése. Sokkal jobbak vele sem lettek, ráadásul a CFR ellen még nem tudott meccset nyerni (2 döntetlen, 4 vereség, 3-13-as gólarány), pedig öt különböző csapattal – Sportul, U, Dinamo, Ceahlăul és Petrolul – is próbálkozott.

A vasárnap esti birkanyírás hatására a riválisok kezdik ismét komolyan venni és félni a CFR-t, a főjuhász máris vinné Túlóra Lopest és Petruccit, a Gazeta Sporturilor pedig főszerkesztői vezércikkben firtatja, hogy Dican Ferinek sincs Pro-licence. Csak szólunk: neki legalább van szakedzői végzettsége, míg Rădoinak még érettségije se.

A meccs nagy kérdése, hogy mennyiben fog változni a csapat stílusa, mert a Steli elleni kivárásos foci aligha fog működni a kontra-csapat Voluntari ellen. Nem is annyira személyi változásokra lenne szükség, mint inkább egy aktívabb, kezdeményezőbb és mindenképpen pörgősebb játékra, ami hibára kényszeríteni a bajnokság legtöbb gólt beengedő védelmét.    

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Voluntari: Balauru – L. Rus, Achim, S. Rădoi, Briceag – Novac, Goossens – H. Kone, Pancu, Vâlceanu – Bălan. Eltiltva: Maftei.
CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Gomelt – Jakolis, Petrucci, Filipe, Nouvier – Crsitian. Sérültek: Guima, Roşu.