cfr_craiova6Ami elromolhat, az el is romlik – mondja Murphy mester, csak az a baj, hogy most nagyon nem tudjuk az okát, mi a fene romlott el a Vasutas játékában az utolsó 15-20 percben. Mert addig nagyon rendben volt a játék és az eredmény is, utána viszont (főleg fejben) teljesen szétesett a csapat és odaajándékozta Craiovának a már megnyert meccset.

Az első félidőben két jól szervezett csapat próbálta felesleges kockázatok nélkül feltörni a másik védelmét, de két craiovai fejest leszámítva csak távolról jöttek a lövési lehetőségek. A CFR játékosai céloztak jobban, Gomelt kapufája volt a legnagyobb lehetőség, de Jakolis sunyi emelésében vagy Larie löketében is benne volt gólveszély. Lassú meccs volt, de szemre tetszetős focival, két kulturáltan passzolgató csapattal, amelyek nem tudták ritmusváltással meglepni egymást.

Egygólos meccset emlegettünk a szünetben McPásztori kollegával, és az az egy jött is hamar a második félidőben, egy végtelenül tudatos, jól begyakorolt szabadrúgás-kombináció végén. Beleck duplaszaltójánál szép volt az élet, de még akkor se gyanakodtunk, amikor Jakolis elönzőzte, Beleck a kapus kezébe lőtte, Păun pedig mellé csavarta a meccslabdát. Aztán egyre kapkodóbb lett mindkét oldalon a játék, és ebből mi jöttünk ki rosszul, mert Nouvier lecserélése után viszont feltűnően kettészakadt a csapat, a támadók egyre ritkábban értek vissza védekezni és több felesleges faultot is elkövettek az ellenfél térfelén.

A Craiova két rohadt gyors szélsője, Ivan és Băluţă pedig köszönte a lehetőséget, és szétfutotta a védelmet. Az addig jól teljesítő belső középpályások sem tudták megfékezni a rohanást, így a védelemre lendületből érkező ellenfél a hosszabbítás-percekben háromszor is kapura lőhetett, és a harmadik be is ment. Furcsa egy végjáték volt, nem volt jellemző az elmúlt egy-másfél évben az efajta összeomlás a csapatra, az pedig pláne nem, hogy szétkontrázza valaki a megszerzett előnyre általában jól vigyázó CFR-t. A játékosok koncentrációja nullára esett vissza az utolsó percekre, jó lenne belelátni a fejekbe, hogy mitől.

cfr_craiova4

Így játszotok ti

Marc 5 Nem az ő meccse volt, két kifutásnál is rossz helyre passzolt.
kicsi_sargalap Tiago Lopes 6 Az első félidőben szétfutotta magát, összeszedte a kóbor labdákat, de szünet után eltűnt a játékból.
kicsi_sargalap Larie 5 Felesleges sárgát szedett össze, a meccsvégi káoszban nem találta a helyét.
Goian 6 Megnyerte a párharcait, a védők közül ő szerezte a legtöbb labdát.
Camora 5 Nem szokott ennyit hibázni hátul.
kicsi_le Jakolis 6 Másodszorra gólt akart lőni újabb gólpassz helyett.
kicsi_fel A 81. perctől Vitor Bruno. Továbbra se értjük, mit keres a csapatban.
Gomelt 5 Az első félidőben nagyon hasznos volt, a másodikban alig találkozott a labdával.  
Petrucci 5 Adott néhány szenzációs ütempasszt, de a végén nem tudta lelassítani a játékot.
kicsi_le Nouvier 7 Labdákat szerzett, rohant, ügyesen passzolt és cselezett  jó fogás ez a francia gyerek.
kicsi_fel A 70. perctől Păun 5. Két elkapkodott lövés, szinte minden akció végén elöl ragadt.
kicsi_gol Beleck 6 Hős lehetett volna, ha a második ziccerét is beveri.
kicsi_le Cristian 5 Most ritkán jöttek ki rá a támadások, két lövése volt mindössze.
kicsi_fel A 82. perctől Negruţ. Kényszercsere, nem volt más támadó a padon.

Fotók: Riti József Attila