cfr_craiova_petrucciVasárnap este elérkezünk az alapszakasz feléhez, a CSU Craiova elleni meccsen az utolsó idei ellenféllel is megismerkedünk a Liga 1-ben. És ezzel együtt lassan az ősz is megérkezik, pedig az Astra ellen még laza nyári öltözékben lehetett felbaktani a Fellegvárra. Ebből a szempontból elég dühítő, hogy a visszavágókra esik több hazai meccs.

A hét eseménye KVSC-nél egyértelműen Voiculeţ furcsa és váratlan távozása. Perelni a klubot nem túl okos megoldás, bár első fokon elérte, hogy érvénytelenítsék szerződése egyoldalú felbontását – ezért kellett visszafogadni őt, amikor lejárt a vásárhelyi kölcsönadása. Másodfokon viszont már a CFR nyert, és bár új, szinte biztosan kisebb fizetéssel járó szezrődést ajánlott, a játékos nem fogadta el. 22 meccs és egyetlen gól után nem fog túlságosan hiányozni, az viszont elég merész a részéről, hogy Temesváron tárgyal, ahol bármely percben befagyaszthatja az adóhatóság a klub számláit, közpénzek törvénytelen felhasználása miatt, ahogy a kosárcsapattal is tették.

Dican Ferinek így igazából ismét csak arról kell döntenie, hogy a balszélen Păun és Nouvier milyen sorrendben váltsa egymást, a többi poszton aligha várható változás. Két döntetlen után jó lenne ismét a győzelem ösvényére lépni, főleg, hogy a követlező meccs is itthon lesz, a Viitorul ellen. Egymás után elkapni két közvetlen riválist a play-offért vívott harcban nagy előrelépést jelentene a táblázaton, akár a -6 pontos (jelenleg 8. hely), akár a teljes tabellát (5.) nézzük.

A Craiova viszont gyenge kezdés után kezd magára találni, a legutóbbi négy meccsen tíz ponzoz szerzett, igaz, a győzelmeit mind alsóházi csapatok (Voluntari, Iaşi, Petrolul) ellen aratta – közben pedig 11-esekkel kizúgott mindkét kupasorozatból. A legnagyobb gondjuk a góllövéssel van: 12 meccsen 11-et lőttek, a legtöbbet büntetőket elvégző a balhátvéd Vătăjelu (3). A védelmük viszont a sérülések ellenére rendben van, úgyhogy  sokgólos meccsre nem érdemes fogadni.  

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Goian, Camora – Jakolis, Petrucci, Gomelt, Nouvier – Cristian, Beleck. Eltiltva: Filipe. Sérültek: Roşu, Guima, A. Mureşan.
Craiova: Bălgrădean – Achim, Acka, Popov, Vătăjelu – Mateiu, Băluţă – Ivan, Nuno Rocha, Bancu – Bavab. Eltiltva: Zlatinszki. Sérültek: Kay, Izvoreanu, Madson.