balotesti_cfr_beleck1A továbbjutás megvan, Dican Feri jól cserélt, Ene gólpasszt adott, a többit felejtsük el. Camora kivételével a cseresor játszott a FC Baloteşti ellen, ha annyi haszna volt a mérkőzésnek, hogy megtudjuk, kire lehet hosszabb távon is számítani, akkor talán hasznos volt ez a 120 perc. Másképpen nagyon sokat kellett inni a túléléséhez.

És mivel az utolsó percben akadt egy egészen jó minőségű egykamerás stream, akár egy jó sör vagy rum mellett is lehetett nézni a meccset. Kivéve, ha az embert meghívják szakérteni a tévébe, mert akkor illik józanul menni. És időben. Úgyhogy a 75. perc körül fel kellett hívjam KEG cimborát, hogy a hosszabbításról már neki kell írnia valamit. Minderre persze nem lett volna szükség, ha Negruţ nem lövi a kapusba a ziccereit vagy nem cselezi ki magát a legjobb helyzetekből is, esetleg hajlandó lett volna néha passzolni is. Utóbbi Vitor Brunóra is vontakozik. Vagy ha Carter 8 méterről eltalálja a kaput, már ha a védők nem találták meg ők a tizenhatosban.    

Dican a korábbi évek alacsonyabb osztályú kupameccseihez hasonlóan erőből akarta megnyerni a meccset, de ehhez legalább egy formában levő csatár kellett volna a kezdőbe. Vagy egy beadni is tudó és akaró szélső. Baloteşti jóval primítivebb focit tolt, mint tavaly Axintele, de Negruţnak hét lehetőség sem volt elég egy gólocskához. A végén Filipe sportágat tévesztett, a fejrúgást csak a karatében díjazzák ponttal, a fociban piros lap jár érte.

balotesti_cfr_beleckÉs ekkor átadtam a streamet és a szót KEG-nek:

A hosszabbítás a kilátástalan egzisztenciális katasztrófa jegyében kezdődött. Baloteşti két ziccert is kihagyott, míg fiaink a nem sok jóval kecsegtető „bazdelőre” taktikát tolták emberhátrányban. Szerencsére ellenfelünk szerencsétlenkedése garantálta, hogy legalább a büntetőkig eljutunk. Aztán egy varázsütésre jött a drámai fordulat, a deus ex machina. Bár inkább nevezhetnénk komikus fordulatnak. Abban semmi meglepő nem volt, hogy Ene akkorát rúg a labdába amekkorát csak bír, de amit a baloteşti-ek leműveltek, arra engedett következtetni, hogy a település neve nem véletlenül emlékeztet Balotellire. Szinte biztos, hogy a szilveszteri tréfás összeállításokban szerepel majd az a jelenet sor, amint a szerencsétlen kapus és védő egymásnak rohan, hogy aztán tálcán kínálják Belecknek a lehetőséget, aki hálistennek nem hibázott. Pedig féltem, hogy röhögőgörcsöt kap és nem lesz képes berúgni. Már mint a gólt, mert a jelenet másik két főszereplője fog így tenni minden bizonnyal a sarki kocsmában.

A fiúkat a közvetítés minősége miatt kivételesen csak osztályozzuk, de nem értékeljük: Mincă 6 – Dani 6, Tânc 6, Ene 6, Camora 6 – Vitor Bruno 5, Veres 6, Filipe 5, Nouvier 6 (75. perctől Păun 6) – Negruţ 4 (90+6. perctől Gomelt 6), Carter 5 (az 57. perctől Beleck 7).