cfr_dinamo_guimaKedvenc bukaresti túrájára megy a csapat, ismét csak hétfő este, de a Dinamo ellen akkor is jól szokott menni, amikor éppen nem megy a játék. És hát erről mostanában nem beszélhetünk a Vasutas esetében, igaz, a Piros Pincsik is jobbak eddig, mint ahogy vártuk. De hát náluk általában az első vereség után szokott borulni a bili, ezért is jó lenne a hagyományok szellemében elverni őket.

A Dinamo eddig szabályos sorminta szerint halad, a döntetlenek és a győzelmek váltogatták egymást, előbbiek között feltűnően felülreprezentált eredmény a 0-0 (ötből három). A vereséget eddig megúszták, egyedüliként a mezőnyben, de ehhez kellett Golubovics kihagyott 11-ese is a iaşi-i meccs utolsó percében. Rednic a nyáron szokása szerint felforgatta a keretet, több lépcsőben hozott 15 új játékost, a zömét francia nyelvterületről. Az igazán nagy fogásuk egyértelműen Cerniauskas, a litván válogatott kapus hat meccsen gólt sem kapott. Viszont a gólszerzéssel már gondjaik vannak, a 11 találaton hat játékos osztozik, egyedül a mostanában inkább csereként beálló Gnohere-nek van három.    

Rohadt nehéz meccs lesz, Rednicet biztos fűti a bizonyítási vágy a CFR ellen, bár a tavasszal a Petrolullal már győzött a Fellegváron. Amúgy tökéletesen kiegyensúlyozott mérlege van ellenünk (4-4 győzelem és vereség, valamint egy döntetlen, 10-10-es gólarány), a leggyakoribb eredmény pedig az 1-0, háromszor nyert, kétszer kikapott ilyen arányban a Vasutas ellen.

A KVSC-nek viszont évek óta jól megy a Gödörben, 2009 óta nem kapott ki ott a csapat, azóta volt négy győzelem és idén tavasszal egy döntetlen, ahol Marc valami irtó nagy potyát szedett be Camorától. Most viszont nálunk fog védeni, a portugál kapitány viszont négy sárgája miatt kihagyja a meccset, ezért Túlóra Lopes a jobbszélső,  jobbhátvéd és balszélső posztok után a balhátvédet is kipipálhatja.  

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Dinamo: Cerniauskas – Feussi, Mevlja, A. Marc, Filip – Nedelcearu, Vojnovic – Matei, Palic, Rotariu – Essombe. Eltiltva: Fai.
CFR: Marc – Dani, Larie, Goian, Tiago Lopes – Jakolis, Petrucci, A. Mureşan, Păun – Cristian, Beleck. Eltiltva: Camora. Sérültek: Roşu, Guima.