Cristiano Lopez marcheaza un gol in timpul partidei cu echipa Petrolul Ploiesti.

Megvan az első győztes Ligakupa-meccs a KVSC történelmében, megvan az idei első idegenbeli győzelem, Cristian folytatta a góltermelést, a csapat pedig a korábbi 45 perc helyett már hatvanat focizott tiszteségesen. És ez a Nouvier gyerek egész ügyes focista. Tavaly a bajnokságban sikerült nyerni Iaşi-ban a nyári vereség után, idén fordítva jött össze.

Dican Feri még a meccskeretbe se nevezte Mincát, Tiago Lopest, Jakolist, Mureşant és Păunt, a szezon epizódszereplői közül viszont csak Filipe Nascimento és Nouvier került a kezdőbe. A francia srác már az első percben egy kemény lövéssel mutatkozott be, és a későbbiekben is sok szerepet vállalt a támadásokban, bár az is látszott, hogy középen otthonosabban mozog, mint a bal szélen. A jobbra átkerült Vitor Bruno viszont sorozatosan tömte beadásokkal Cristiant, a spanol két fejese viszont erőtlen, majd pontatlan volt.

A CFR tökéletesen kontrolállta az első félidőt, a CSMS-nek egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt, és még a szünet előtt jött a gól is: a középre keveredő Nouvier finom indítását Cristian beverte a hosszúba. A második félidő eleje Negruţ és Caparco csatájáról szólt, az olasz kapus előbb egy okos beadást, majd egy jó lövést is hárított – a CFR a 60. percig állandó nyomás után tartotta a iaşi-i védelmet.

Nicolo Napoli kettős cseréjével azonban a CSMS átvette a középpálya kontrollját, a Vasutas pedig visszahúzódott, miközben nem voltak kontrára alkalmas játékosai a pályán. A Iaşi viszont ívelgetéssel próbált egyenlíteni, ami a Larie–Goian páros fejjátéka ellen túlságosan optimista taktikának bizonyult, két kaotikus helyzetet leszámítva nem is került bajba a védelem. Marc és Dani ápolása jóval idegőrlőbb volt, de végül mindketten végigjátszották a meccset, a meccs utolsó harmadát végigbekkelő csapat pedig bejutott a legjobb nyolc közé.

Így játszotok ti

Marc. Egyetlen lövés ment a kapujára, az se volt veszélyes.
Dani 6 Az első félidőben szép felfutásai és beadásai voltak, a másodikban ő is csak védekezett.
Larie 6 Higgadt és elegáns szerelései voltak végig.
Goian 6 Kőkeményen odatette magát, Golubovics rendre lepattant róla.
Camora 6 Még szabadrúgásra is vállakozott, alig ment fölé.
Petrucci 5 Mivel a csapat főleg a széleken támadott, megelégedett a rombolással.
Filipe 5 Próbálta színezni a játékot, de feltűnően lassan passzol. A második félidőben teljesen eltűnt a játékból.
kicsi_sargalap kicsi_le Vitor Bruno 5 A jobb szélen egész jól elboldogult, de amikor visszakerült balra, ismét reménytelenül lassú volt.
kicsi_fel A 93. perctől Veres. Klasszikus időhúzó csere.
kicsi_le Negruţ 6 Néha zavarta Cristiant, máskor magára vonta a védők figyelmét, területet biztosítva a spanyolnak.
kicsi_fel A 75. perctől Voiculeţ 6. Zsúfoltabb lett vele a középpálya.
kicsi_le Nouvier 7 Látszik, hogy technikailag jól képzett focista, még ha rutintalan is.
kicsi_fel A 71. perctől Beleck 5. Neki kellett volna megtartania az előrevágott labdákat, de csak ritkán jutottak el hozzá.  
kicsi_gol Cristian 7 Öt helyzetéből csak egyet lőtt be, de a végén tiszteségesen kivette a részét a védekezésből is.