FOTBAL:CONCORDIA CHIAJNA-CFR CLUJ NAPOCA, LIGA 1 (26.10.2014)Egy teljes hét Kolozsvári Magyar Napokozás után hétfő esti visszatérünk a focihoz és a KVSC-hez, a fiúk ezúttal Chiajnán próbálják ötödik nekifutásra megszerezni a szezon első idegenbeli győzelmét. Ehhez elméletileg ideális ellenfél a Concordia, amelynek pályáján még sosem kapott ki a csapat, és a jelenlegi szezonban eddig csak egyszer tudott nyerni.

Enyhén megdöbbentem, amikor megláttam, hogy az előző évek nagy túlélőjének bizonyuló Chiajna immár ötödik szezonját kezdi a Liga 1-ben, a kisvárosi klubok nem szokták ilyen sokáig bírni. Idén is összegyűjtötték egy halom máshonnan kikopó veteránt, de légiósokra már nem futotta neki, egyetlen külföldi van a keretükben, azt is kiállították a múlt héten. Annál több az olyan játékos, aki a múltban érzelmileg túlfűtött kolozsvári derbyken játszott ellenfélként a Fellegváron: Matache, Giurgiu, Cristescu, Buleică és Cristea, a túlsúlyos Princ. Nem játszik viszont a tavaly 9 gólos Dina, akit kitettek a keretből.

A CFR összeállítása kapcsán két kérdés merülhet fel: ki álljon a kapuban és ki legyen a balszélső? Mincă eltiltása letelt, de Marc is nagyon megbízhatóan védett eddig, szóval ebből a szempontból nehéz döntés előtt áll Dican Feri és/vagy a kapusedző. Kissé a Stăncioiu–Nuno Claro időszakra emlékeztet a helyzet, amikor két különböző stílusú, de szinte azonos képességű portás versengett egyenlő esélyekkel a kezdő státusért. Ami a balszált illeti, Păun egyelőre idegenben nem villog úgy, mint a hazai meccseken, ráadásul csereként beállva tudja igazán meglepni az ellenfeleket – szóval talán érdemes lenne mással kezdeni. Ami még gond lehet, az a chiajnai műfű, ahol tavaly a Viitorul ellen ment a játék, de a Chiajna ellen már nem annyira.

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Chiajna: Matache – Bărboianu, Sârghi,  Tincu, Vagner – L. Ion – Purece, M. Cristescu, Giurgiu, Constantinescu – Ţâră. Sérültek: Curileac, Bucurică, Ad. Cristea, Buleică. Eltiltva: Bruno Madeira.
CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Tânc, Camora – Jakolis, A. Mureşan, Petrucci, Păun – Cristian, Beleck. Sérültek: Guima, Roşu.