pandurii_cfr3Egymás után kétszer megy most idegenbe a KVSC, mindkétszer hétfő este (sőt, utána szintén hétfő este 9-től fogadja Botoşani-t), mintha a Ligánál és a tévéknél is számoltak volna a Kolozsvári Magyar Napokkkal. A Pandurii ellen – Miriuţă Laci két tavalyi meccsét leszámítva – kevés a kellemes emlékünk, de most végre nem Târgu Jiuban kell játszani velük.

A Vasutas hazai és idegenbeli eredményessége közti különbség egyelőre a védelmen múlik: a három fellegvári meccs gólkülönbsége 4-0, a három kiszállásé viszont 4-5. Szóval hátul nem kellene hibázni, főleg nem 11-eseket összehozni az ellenfélnek, mert elöl a külső körülmények miatt is folyamatosan változó összetételű támadósor eddig minden meccsen szerzett gólt, amit a CFR-en kívül már csak az Astra és a Viitorul mondhat el magáról az idei szezonban.

A Pandurii az eddigi hat fordulóban csak kétszer játszott „otthon”, már ha Turnu Severint annak lehet nevezni az esetükben. A keretük tele van rutinos, de hullámzó formájú játékosokkal, akik az elmúlt egy hónapban már kétszer is beleszaladtak egy háromgólos vereségbe. A Steaua ellen még elmegy az ilyesmi, de a Chiajnán már nagyon gáz – kérdés, mennyiben mósodul majd a kezdőjük egy ilyen meccs után. A támadás-befejezésük eddig elég egyszemélyes, az öt góljukból hármat Mihai Roman lőtt.

Dican Feritől csak annyit kérünk, Păun legyen az első perctől a pályán, mert ebben a srácban a képesség és a pimasz önbizalom egyaránt megvan ahhoz, hogy egyetlen csellel vagy elfutással megbontja az ellenfél védelmét. A többi poszton nem számítunk nagy meglepetésekre, hogy a jobb oldalon Coelho vagy Jakolis, centerben pedig Beleck vagy a gólja után megjutalmazott Cristian kezd, valahogy teljesen mindegy.       

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Fernandez, Şandru, Momcsilovics – Mrzljak, P. Anton – Ciucur, Răduţ, Hora – M. Roman. Sérültek: Erico, Vasziljevics.
CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Tânc, Camora – Jakolis, A. Mureşan, Petrucci, Păun – Voiculeţ – Beleck. Eltiltva: Mincă. Sérültek: Roşu, Guima.