cfr_petrolul2Foggal-körömmel csikarta ki a Petrolul elleni győzelmet a Vasutas, amely csak Păun beállása után tudta átjátszani a vendégek védelmét. Dican cseréi eldöntöttek egy sokáig kiegyensúlyozott meccset, amely megmutatta, hogy a nagyon egyforma csapatokból álló bajnokságban mekkora szerepe van a koncentrációnak és a kispad minőségének.

A döglesztő meleg nem lehet kifogás az első félidő iszonyúan passzív, ötlettelen focijára. Dican a iaşi-i vereség után felforgatta a támadóblokkot, ám mivel a szélsők alig jutottak labdához, a mérkőzés belefulladt a középpályák állóháborújába. A területet folyamatosan szűkítő CFR túlságosan bízott Beleck labda-megtartó és osztogató képességében, ám a kameruni center és a második hullámos csatár szerepében nagyon idegenül mozgó Voiculeţ között teljesen hiányzott az összhang. A Petrolul főleg Moussa kiugratására épített, de az egyetlen kaput eltaláló lövés túl távolról jött, hogy gondot okozzon Marcnak. Ugyanakkor a két belső védő között nem volt tökéletes az összhang, ezért a tunéziai csatár néha váratlanul könnyen kapott labdát, szerencsére többnyire pontatlanul lőtt.  

Szünetben Dican alighanem rájött, hogy inkább a széleken kellene feltörni a Petrolul védelmét, erre viszont a lassú Vitor Bruno teljesen alkalmatlan volt. Păun viszont már első akciójával megmutatta, hol is van az ellenfél gyenge pontja, és végül az ő szólója hozta meg a győztes gólt is, bár a labdát végül a másik cserejátékos, Cristian csatárösztöne jutatta a hálóba. A fejetlen, csapkodó végjátékban aztán éppúgy benne volt a 2-0, mint az 1-1 lehetősége, de a kapu előtti higgadtságban és kíméletlenségben a CFR egyértelműen ellenfele fölé nőtt. A sérült Guimának ajánlott gólöröm pedig a szezon egyik legmeghatóbb gesztusa volt, ennek alapján a csapategységgel biztosan nincsenek gondok.

cfr_petrolul1

Így játszotok ti

Marc 6 Két nehezebb lövést kapott, bravúrokra nem volt szüksége. A passzjátéka most is kiváló volt.
Tiago Lopes 6 Idén először játszott védőt, de végül mégis elöl volt hasznos a gólpasszával.
Larie 6 A krízishelyzetekben mindig feltalálta magát.
Tânc 5 Túl sokszor hagyta szabadon Moussát.
Camora 6 Hátul megkerülhetetlen volt, de a támadójátéka csak Păun beállása után vált értékelhetővé
kicsi_sargalap kicsi_le Jakolis 6 Ritkán tudott megindulni, de akkor veszélyes volt, főleg ha középen próbálkozott.  
kicsi_fel A 86. perctől Dani. Eredménykonzerváló csere.
cfr_petrolul3A. Mureşan 5 Rombolni tud, de fékezte a támadásépítést.
Petrucci 6 Az ellenfél kapujától túl távol irányított, többször is látványosan tartotta meg a labdát.
kicsi_sargalap kicsi_le Vitor Bruno 4 Lassú és körülményes, a pontrúgásai se jöttek be.
kicsi_fel Az 58. perctől Păun 7. Félóra alatt négy helyzetet harcolt ki a gyorsaságával és erőszakosságával, az egyikből gól lett.
Voiculeţ 5 Nem fekszik neki csatárjáték, látszik, hogy középpályásnak nevelték.  
kicsi_le Beleck 5 Végre helyzetbe is került, de pont akkor jött rá az önzés.
kicsi_fel kicsi_gol A 71. perctől Cristian 6. A mezőnyben most is csak csetlett-botlott, de egyetlen helyzetét profin bevágta.