iasi_cfr_paun_voicuEgy túlbuzgó piteşti-i rigó összehozta a Vasutas első vereségét a 2015/2016-os szezonban és a kétszázadikat a csapat Liga 1-es történelmében, de ami jóval inkább aggasztó, az a keret egyre növekvő veszteséglistája. Guima várhatóan hónapokra esett ki, erősen térdszalag-szakadás gyanús a sérülése.

Dican Feri első látásra kivárásra játszott Iaşi-ban, a meccs elején nagyon passzív volt a CFR. Bőle esését ugyan még szimulálásnak ítélte meg Popa bíró, Mincă és Golubovics találkozását viszont befújta 11-esnek – éppúgy, mint Avram tavasszal Medgyesen. Csakhogy most ki is állították a kapust, ami nemcsak Tânc gólvonalas mentése miatt érthetetlen (hiszen így Mincă tettét nem lehet gólhelyzet megakadályozásának minősíteni), hanem azért is, mert az egész eset egy vétlen ütközésnek tűnik, ráadásul a labda elrúgása után.

A korábbi kapusokkal ellentétben Marc nem érzi a büntetőket, a CFR pedig jó darabig a labdát se tudta megtartani emberhátrányban, mert a Beleck + 2 szélső felállású támadóblokk tagjai között óriási volt a távolság. A CSMS pedig közben egy ravasz, takarásból leadott átlövéssel eldöntötte a meccset. Dican félidei kettős cseréje már mutatott némi kockázatvállalási hajlamot, viszont továbbra sem mert levenni egy rombolót a középpályáról, miközben részlegesen beadta a balszélt. Guima beállásával viszont hatékonyabbá váltak a felívelések, a végre kolozsvári helyzeteket is láthattunk, bár a gólhoz egy nagy jóindulattal befújt 11-es kellett. A portugál center sérülése viszont reménytelenné tette a hajrát, a centerben próbálkozó Tiago Lopesnél kevés abszurdabb kényszermegoldást láttunk.  

Úgy tűnik, Popával nagyon nincs szerencséje a KVSC-nek, az előző szezonban is háromból háromszor vesztett vele a csapat: 2-4 Iaşi-ban a Ligakupában, 1-2 itthon a Viitorullal és 0-3 Craiován. És az emberhátrányokat az előző szezonban többnyire jól kihúzó KVSC-t most nem tudott 10 emberrel pontot szerezni, igaz, most a 11-es miatt most nem lehetett védei az egy pontot. A meccs tanulsága: ritkán jó, ha kocsmában nézem a meccset, a legutóbbi ilyen jellegű sikerélmény az Old Trafford bevétele, és annak is lassan már három éve.  

Így játszotok ti

kicsi_poroslap Mincă 6 Egy hülye bíró miatt bűnhödött.
Dani 5 Nemcsak Bőlére kellett figyeljen, hanem középre is besegítsen.
kicsi_gol Larie 5 Végre berúgta a 11-est, több jót most nem tudunk mondani róla.
Tânc 4 Róla fordult le Golubovics a 11-es előtt, a gólvonalas mentése pedig végül felesleges volt.
Camora 5 Tudja valaki, miért nem ő volt a csapatkapitány?
kicsi_sargalap A. Mureşan 5 Látszik, hogy védő az igazi posztja, minimális előrejátéka sincs a középpályán.
Petrucci 5 A kezdőkörből próbált irányítani, kevés sikerrel.
kicsi_sargalap Tiago Lopes 5 Nyomta a beadásokat, de csak egyből lett helyzet. Megint ballal lőtte a kaput.
kicsi_le Negruţ 4 Ő lett a kiállítás másik áldozata, de addig sem csinált semmit.
kicsi_fel A 23. perctől Marc 6. Bemelegítés nélkül ugrott be, a védhető lövéseket megfogta, bónuszként volt egy kamikaze mezőnyakciója.
kicsi_le Păun 6 Az első félidő legaktívabb támadója, furcsa volt a lecserélése.
kicsi_fel Félidőben Voiculeţ 5.  Elveszett a iaşi-i védők sűrűjében.
kicsi_le Beleck 4. Egyedül neki sem megy.
kicsi_fel kicsi_sargalap Félidőben Guima 6. Nyomást tudott gyakorolni CSMS védőire, kiharcolta a 11-est, a végén viszont nagyon csúnyán esett.