cfr_voluntari_beleckSzépségdíjra ugyan nem pályázhat a Voluntari elleni győzelem, viszont jól megmutatta az idei CFR erényeit és gyengeségeit is. Két pontrúgás hozta meg a három pontot, a gólok pedig a csapat önbizalmát: 2-0 után játszott csak igazán magabiztosan és olykor látványosan is a Vasutas. Megismertük Belecket, visszatért Voiculeţ és Păun lett az új büntetőlövő.

Luis asztaltárssal diskurálva a kezdés előtt meglepődve konstatáltuk, hogy Dican Feri némileg váratlanul az eddig rejtegetett Belecket tette Guima helyére a kezdőbe, mellé pedig feltolta árnyékéknek Roşut, így a CFR egy eddig nem nagyon látott 1-4-4-1-1-es rendszerben kezdte a mérkőzést. Az első 10 percet jól megnyomták a fiúk, de Tiago Lopes hiába lőtte rá jó harmincról, a felsőléc megakadályozta a gyors vezetést. Aztán egy kollektív védelmi csőd után két jó blokkal megúsztuk a Voluntari gólját, a csapat viszont egyrészt idegessé vált, másrészt kettészakadt, mert a támadó- és védőrészleg összekötéséért felelős Petrucci túlságosan hátul játszott. Az így keletkező űrt pedig csak felívelésekkel tudta áthidalni a csapat, és hiába tartotta meg Beleck kiválóan a labdákat, a négy támadó kevés volt a többnyire kétszerannyi vendégvédő ellen.

Az óvatossá váló védelem innen kezdve csak távoli lövéseket engedett az ellenfélnek, de a túl kevés emberrel támadó CFR-nek is csak egyéni villanásból voltak helyzetei, mint Păun fordulásból eleresztett lövése vagy a kapust lerohanó Tiago Lopes kiszorított helyzetből fölé vágott labdája. Beleck letámadása viszont szögleteket hozott a csapatnak, Lopes hatodik beívelése pedig tökéletesen megtalálta Petrucci fejét.

A nyomást a szünet utáni percekben is fenntartotta a csapat, Păun pedig második nagy esésére már megkapta a 11-est, amit elegánsan be is lőtt – miután a tavaly kettőből kettőt hibázó Larie nem vállalta a büntetőt. A kétgólos előny pedig a csapat önbizalmát is meghozta, ettől kezdve mentek igazán pontosan a passzok, Păun, Larie vagy Petrucci olykor cifrázta is a játékot. Elöl pedig az okosan passzoló Beleck sorra nyitotta meg a kontralehetőségeket és a lövőfolyósokat a társaknak, de Voiculeţ visszatérése alkalmából körbelőtte a kaput.

cfr_voluntari_beleck2

Jó volt látni, hogy a csapat képes bedarálni a kellemetlenül defenzív kontracsapatokat, és azt is, ahogy fokozatosan  kijön az első félidő közepén látott hullámvölgyből. Beleck pedig taktikai szinten egy teljesen új színfolt a csapatban, a taktikai szempontból – nem véletlen az olasz iskola – jól képzett kameruni kiváló csapatembernek tűnik, aki jól tartja meg a labdát, jól futja be az üres területeket, elmozgatja helyükről a védőket és meglátja a jó helyzetben levő társakat. A kapura ugyan egyszer sem lőtt, de fals centerként tökéletesen kötötte le a védelmet és szolgálta ki a második hullámból érkező társakat. Érdekes lenne majd Guimával párban is látni.    

Így játszotok ti

Mincă 6 Váltogatta a bravúros védeseket és az idegölő hibákat, utóbbiakat mind megúszta.  
Dani 6 Egyszerű focit játszik, de nagyon hasznosan.
Larie 7 Ismét a csapat legbiztosabb védője volt, remek helyezkedéssel és labdakihozatalokkal.
kicsi_sargalap Tânc 5 Megúszta a csapat az első félidei hatalmas hibáját, szünet után sokkal nyugodtabban és pontosabban játszott.
Camora 6 Az első félidőben nagyon kellett figyelnie Hamed Konéra, de a másodikban jó indításokkal tömte a támadókat.  
kicsi_le Tiago Lopes 7 A lövéseivel nem volt szerencséje, de ismét gólpasszt adott.
kicsi_fel kicsi_sargalap A 74. perctől Jakolis 5. Megnyert meccsbe szállt be, kihagyott egy ziccert.
cfr_voluntari_beleck_mafteiA. Mureşan 6 Biztonsági focit játszott a védelem előtt.
kicsi_gol Petrucci 6 Sokáig nem tudott kibontakozni a középpályán, de a fejesgólja lélektanilag is a legjobbkor jött.
kicsi_gol kicsi_le Păun 7 Nehezen lendült játékba, de bátran elvállalta a lövéseket, még rabonával is próbálkozott.. Kiharcolta és bevágta a büntetőt.
kicsi_fel A 85. perctől Vitor Bruno. Egy lövése ennyi idő alatt is volt.
kicsi_le Roşu 6 Az első félidőben sokat futott feleslegesen, a másodikban volt egy nagy helyzete, mielőtt ismét megsérült.
kicsi_fel Az 59. perctől Voiculeţ 6. Agresszív labdaszerzések, pontatlan lövések.
Beleck 7 Rohadtul lassú, de kiváló csapatember, a kapunak háttal is irtó hasznosan harcolt.