steaua_cfr1Amikor kisorsolták a 2015/2016-os bajnoki szezon programját, igencsak kedvező időpontnak tűnt a bakák elleni meccs, hiszen előre lehetett tudni, hogy a Bajnokok Ligája fontosabb lesz nekik, mint a Liga 1. Csakhogy közben Gigi elkezdte nagyban felvásárolni a Vasutas játékosait, aminek nagyon nem örülünk.

A Stelinél nagyobb mumusa nincs a CFR-nek, novemberben lesz tíz éve az utolsó felettük aratott győzelemnek. A vezetés komplexusa legtöbbször a csapatra is átragadt, a félelem pedig ritkán szül sikert. Pedig elnézve a Trencsén elleni meccseiket, olyan nagyon nincs miért tartani tőlük. Pontokba foglaltam, miért:  

focilabda Kapusposzton nullák, Cojocaru egy rutintalan és a krízishelyzetekben kapkodó ifi.
focilabda A védelem középén a sérülések és Mr. Alcohol miatt hetek óta improvizálnak, gyakorlatilag 4 szélsővédővel állnak fel.  
focilabda Tadé a csatárgondjaikat megoldotta, de hetek kellenek még, amíg tiszteségesen összeszokik a középpályásaival.
focilabda Mérkőzésen belül is hullámzóak, a Trencsén mindkét meccs első félidejében lefocizta őket.
focilabda Rădoi edzői kinevezése az év vicce.

Amitől félni kell, az elsősorban Dican Feri konzervatizmusa, egyelőre nem fog belenyúlni a győztes csapatba. Pedig nyugodtabbak lennénk, ha Cristian és Goian kimaradna a kezdőből, utóbbi lassúsága életveszélyes lehet a belső támadóknál is a robbanékonyságra építő bukarestiek ellen. A támadóblokkban szívesen látnánk az elejétől Păunt, a szlovákok is pont a rá jellemző szélső betörésekkel dolgozták ki legtöbb helyzetüket, főleg Râpă és Papp oldalán.

2.FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-CFR CLUJ NAPOCA 0-0,LIGA 1 (7.10.2012)
Elvárásaink eredményszinten nincsenek, nem is lehetnek – tavasszal például hiába játszott kimondottan jól ellenük a csapat, mégis vereség lett a vége. Ha a középpálya meg tudja akadályozni a lerohanásokat, ha tud és mer állandó nyomást tenni a Steli védelmére a csapat, akkor lehet esély egy jó eredményre. Nagy kérdés persze, hogy a két BL-selejtező között Rădoi mennyit variál a kezdőjén, bár a támadói között sok opciója nincsen.

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Steaua: Cojocaru – Râpă, Papp, Toşca, Guilherme – Muniru, Breeveld – Popa, Chipciu, Hamrun – Tadé. Sérültek: Varela, Stanciu.
CFR: Marc – Dani, Larie, Goian, Camora – Jakolis, Petrucci, Roşu, Tiago Lopes – Cristian, Guima.