cfr_temesvar_petrucciEgy kissé talált góllal, de a meccs összképét tekintve teljesen megérdemelten verte meg az ACS Polit a KVSC. A hőség jobban megizzasztott, mint a játék izgalmai, a temesváriak egyszemélyes támadóegysége csak az első félidő közepén tudott gondokat okozni a védelemnek.

A kánikulához képest az iramra sem lehetett panasz, a CFR mindkét félidő elején képes volt tartós nyomást gyakorolni a Liga 1 talán leggyengébb egyéni képességű játékosaiból álló védősorra. A kapkodva vagdalozó temesváriak azonban ekkor még el tudták rúgdosni a beadások és felívelések javát, lerohanni pedig nem siekrült őket. Ebben elsősorban a letámadásból magát mindvégig kivonó Cristian a ludas, a spanyol csatár nyomásgyakorlás helyett többnyire csak a felezővonalnál lézengett, miközben Guima egymaga próbált labdát szerezni a hibákra hajlamos védőktől. Emiatt aztán az ACS Poli többször is ki tudta ugratni Eleket, a fürge székely gyerek viszot mindhárom ziccerét elpuskázta.

A szünet utáni perceket nagyon megnyomta a csapat, négy helyzet után jött is Jakolis megpattanó lövése és a megérdemelt vezetés. A gól után pedig sikerült megtartani a középpálya feletti kontrollt, Petrucci pedig szinte minden labdaszerzés után azonnal visszakontrázott, de a meccs elejéhez hasonlóan lövésig ritkán sikerült eljutni. Păun beállása pedig teljes lett a sebességi fölény, bár a legnagyobb helyzetnél Llorente fejese volt veszélyes saját kapujára.

cfr_temesvar_guima2Messze van még a csúcsformától a csapat, az azonban látszik, hogy ebben a szezonban is az erőnlét és a sebesség lehetnek a legfőbb erényei. Viszont Petrucci olyan kreatív fcoit mutatott a pálya tengelyében, amilyet utoljára talán Peraltától láttunk – ráadásul az olasz távolról is bátran lövi a kaput. Guima mellől viszont egyelőre hiányzik egy hasonlóan agresszív társ, hogy a kapu elé lőtt labdákkal még nagyobb nyomást lehessen gyakorolni a védelmekre.             

Így játszotok ti

Marc 7 Egy bravúros védés és kiváló kifutások, rég volt ilyen remek rúgótehnikájú kapusa a csapatnak.
Dani 6 A tavaszi kísérletezgetések után végre van egy posztra nevelt, megbízható jobbhátvéd a csapatban.
Larie 6 Hiba nélkül játszott hátul, és ha kellett, az ellenfél tizenhatosáiog felvitte a labdát.
Goian 5 A társaihoz képest kirívóan lassú, a párharcait rutinból megnyeri, de futóversenyt nem mer felvállalni.
kicsi_sargalap Camora 7 Tökéletes ütemű szerelések, aktív támadójáték, csapatkapitányhoz méltó hozzállás..
kicsi_gol kicsi_le Jakolis 6 Sok vizet nem zavart, csak lőtt egy győztes gólt.
kicsi_fel A 72. perctől Păun 7. Volt előtte terület egyéni akciókra, háromszor is megőrjítette a temesvári védőket.
Petrucci 7 A 10-es mezhez méltóan focizott, igazi vezér volt a középpályán.
kicsi_le Roşu 6 Nemcsak középen volt hasznos, hanem támadásban mindig szélen is feltűnt.
kicsi_fel A 78. perctől A. Mureşan. Az előny tudatában inkább lassítani próbálta a játékot.  
Tiago Lopes 5 Sokat volt játékban, de nem igazán érezte jól magát a bal szélen.
kicsi_le Cristian 4 Nem érzi a csapat stílusát, egy blokkolt távoli lövést leszámítva nem került helyzetbe.
kicsi_fel A 65. perctől Negruţ 5. Mire bejött, szinte már csak a széleken zajlott  ameccs, így kevés labdát kapott középen.  
Guima 6 Egyszer találták meg csak a fejét a beadások, de labda nélkül is sokat tett a társak helyzetbe kerüléséért.

Fotók: Riti József Attila