edzotabor_bardonecchiaVégre komolyan vehető profi csapat volt a Vasutas ellenfele a piemonti edzőtáborban, így rendesen meg kellett izzadniuk a fiúknak a győzelemért. Tadé beállása jelentette a fordulatot az utolsó félórában, bár a végén a francia gólkirály átengedte Carternek a győztes gólt meghozó 11-es elvégzését.

A svájci második ligás FC Chiasso elleni második félidőre sikerült elcsípnem egy tűrhető streamet, így végre kialakulhatott valamiféle vélemény a csapat játékáról. Igaz, az egykamerás közvetítés miatt főleg a balszél játékát csodálhattam, hogy a jobb oldalon Túlóra Lopes futkározik, arra csak jó negyedóra elteltével, egy jó 40 méteres bedobásból jöttem rá.

Az általam látott 45 percben egyértelműen uralta a meccset a csapat, de az olasz-svájciak egy előreívelt szabadrúgásból találtak egy gólt. A Tadé-Carter páros beállásával jöttek össze végre helyzetek is a svájci kapu előtt, bár a gólokban Lopes játszotta a főszerepet: előbb Camora felívelése után egyenlített, majd Tadé remek indítása után 11-est harcolt ki.

A védelemnek nem volt túl sok dolga, mert a hatékony letámadásnak (ebben Cristian és Tadé is remek volt) köszönhetően az ellenfél ritkán tévedt el a CFR tizenhatosának környékére. Folytatás csütörtökön, a svájci első osztályba frissen feljutott Lugano ellen.    

CFR–FC Chiasso 3-2 (1-1)

CFR: Mincă (Marc, 46.) – Dani Coelho (Tiago Lopes, 46.), Larie (Tânc), Goian (Ene, 46.), Camora – Petrucci, Roşu (Veres) – Jakolis, Negruţ (Tadé), Păun (Vitor Bruno, 46.) – Cristian (Carter).
Gólszerzők: Negruţ (11.), Tiago Lopes (72.), Carter (82. – 11-esből), illetve Diarra (41.), Rouiller (54.)