muniru_muresanJött még egy spanyol és egy portugál gyerek, kiderült hogy négymillió eurós költségvetést tervez a következő szezonra a klub, és hogy a jövő héttől az észak-olaszországi Bardonecchiában készül a csapat, de mindezek mellett Muniru elpasszolása a nyájnak erőst hangulatromboló hír.

A vételárról ugyan ellentmondásosak az infók  (100 ezer euró plusz 20 % a továbbadásából, máshol félmillió), de bármelyik is lenne igaz, most nagyon rossz üzletet kötött a klub. Egyrészt azért, mert egy meghatározó játékost egy közvetlen riválisnak adott el, másrészt, mert kurva olcsón. És ennek így együtt olyan üzenete van, mintha ismét semmit sem várna az új szezontól a vezetés.

Közvetlen riválisnak a közelmúltban soha nem adott el alapembert a klub, a Steauának pláne nem. Akiket oda engedtek (Surdu, Semedo, Kapetanosz), azokban már nem láttak fejlődési lehetőséget a Fellegváron, ráadásul az első két esetben pénzügyileg is valóban nagyot – egy-egy millió eurót – kaszáltunk rajtuk. Nehogy már Surdu a többszörösét érje Munirunak.

Itt viszont most egy fiatal, karrierje legelején járó, óriási potenciálú focistáról mondott le túl könnyen a csapat, az átigazolási időszak első napjaiban. Talán érdemes lett volna más ajánlatokat is meghallgatni, főleg külföldről – augusztus legvégéig lett volna rá idő. De még a bakákkal is lehetett volna keményebben tárgyalni, ha már annyira kell nekik a derék Sulley.

muniru12

Két és fél év, 56 meccs után megy el a lelkes ghánai gyerek. Tudjuk rég, hogy fiatal légiósok számára tranzitcsapat a CFR, játékosok jönnek és mennek, de itt most ugyanaz az érzésem, mint korábban Dubarbier és Culio eladásánál: túl hamar és túl olcsón engedték el. Rombolóból így is marad négy a télen már kipróbált portugál Filipe Nascimento érkezésével, de közülük a 24 éves Petrucci a legidősebb egy olyan poszton, ahol a rutin mindennél többet ér.

El(i)gazolás (McPásztori kiegészítése)
Bmiky kartárs nagyvonalúan és elnézően fogalmazott Muniru eladása kapcsán. Fülig Jimmyvel szólva „eszek” ott fenn a klubnál meglehetősen nagy marhák saját eszűleg! És erre maguktól már évek óta nem jöttek rá. Egy ilyen üzletet nem ma, hanem augusztus 31-én is ostobaság lett volna megkötni, és aki esztet nem látja be, az 1 nagy ló, és jobban teszi, ha megvizsgásztatja magát 1 orvossal. Mert itt hiába 5-ölünk vagy 6-olunk, hiszen még 5 vagy 6 száz eszerért is túl olcsón adnánk el Munirut (pedig Wágner úr szerint annál jóval kevesebb pénc sincs egy helyen), akin egy éven belül a juhász legalább egy milliót fog kaszálni, ha ugyan eladja. S akkor még finom voltam. Szóval a csőd és a meleg együttesen olyan hatással volt a klubra, hogy elfelejtették: a koponyájukban az egyéb fölösleges rakomány mellett agyvelő is van. Eszt asz üszletet a fenti feltételek mellett legfennebb csak úgy tudom elképzelni, hogy Don Kór Leóné aljas Dzsidzsi Békalé aszonta Luka Brázinak, hogy szoríjja a pisztoja csövét a kövér Muresán fejihez, mondván: vagy az agyveleje vagy az aláírása pillanatokon belül rákerül a Muniru eladási szerződésére. És akkor rákerült. Az aláírás. Mert az elnök félté a fejében a maradék velőt. Pedig addig se nagyon használta (nem kívánt törlendő). De itt visszaadom a szót a kartács szakembernek, mer még más fijugh is lettek itten igazolva, miközben a derék ghánait így el(i)gazoltuk.

A másik frissen bejelentett szerzeménnyel, Cristian Lópezzel szemben pedig erősen szkeptikus vagyok, a spanyol alsóbb ligákból előkotort focisták eddig nem sok sót ettek meg a Fellegváron, lásd Velayos és Provencio esetét. Az angol másod-, harmad- és negyedosztályba is belekostoló csatárnak a tavalyi volt az első épkézláb szezonja a karrierjében, ha a spanyol harmadik ligában lőtt 13 gólt annak lehet tekinteni.  

lopez3CRISTIAN LÓPEZ SANTAMARIA

Született: 1989 április 27., Crevillente
Állampolgárság: spanyol
Poszt: csatár
Nevelőegyesület: Alicante CF 3 / 1
2009–2011 Real Madrid Castilla
2011–2012 FC Valencia B
2012–2013 Atlético Baleares 5 / 1
2013–2014 Huddersfield Town 4 / 0
2013 Shrewsbury Town (kölcsönben) 5 / 1
2014 Northampton Town (kölcsönben) 3 / 0
2014–2015 Burgos CF 36 / 13

filipe2FILIPE GUTERRES NASCIMENTO

Született: 1995 január 7., Loures
Állampolgárság: portugál
Poszt: belső középpályás
Nevelőegyesület: Benfica
2014–2015 Académico Viseu 17 / 1
Válogatottság: Portugália utánpótlás (U16, U17, U18) 18 / 1