2014_2015Sok időnk nincs a kiértékelésére, Tisztelt Asztaltársak, hiszen június 11-én már megkezdi a felkészülést a csapat, nem véletlen, hogy McPásztori kolléga már a craiovai meccs előtt megírta a maga összefoglalóját. Most viszont a blog teljes szerkesztősége elmondja, mi tetszett neki és mi nem a 2014/2015-ös idényben.

Bmiky

1. Értékeld röviden a szezont: zakkant, idegörlő, az elején és a végén egész jó focival. A csapat túl-, a vezetés alulteljesített. Ha valaki előrelátta volna a topcsapatok javának összeomlását és az erőviszonyok átrendeződését, az őszi kerettel simán rá lehetett volna hajtani a bajnoki címre. Így maradt a káosz, a kapkodás és az idegeskedés, valamint egy kényszerű, de a vártnál sikeresebb fiatalítás.
2. A szezon legjobb KVSC-játékosa: a teljesítmény mellé az emberi oldalt is beszámítva egyértelműen Camora.
3. A szezon legjobb igazolása: Larie.
4. A szezon legrosszabb igazolása: Vâtcă, bár inkább a legfeleslegesebbnek nevezném. Ha a játéktudást nézzük, akkor Provencio, ha még emlékszik rá egyáltalán valaki…
5. A szezon kellemes meglepetése: Tadé metamorfózisa.
6. A szezon csalódása: a kupadöntő elszalasztása.
7. A szezon legjobb meccse: az Astra szeptemberi legázolása.
8. A szezon legrosszabb meccse: a Pandurii elleni 0-4, mert gyorsan megmutatta Trică korlátait.
9. A szezon gólja: Petrucci a Rapid ellen, mert a lövés előtti akció is pazar volt
10. Kivel erősítenél a nyáron: mivel csak lejárt szerződésű játékosok jöhetnek szóba, a kapusposzton Pleşca (Medgyes), a védelemben Bunoza (Hajduk Split, tavasszal kölcsönben a Dinamónál), a középpályára Muri (megérdemelné, hogy a Fellegvárról vonuljon vissza!), a balszélre Llullaku (Medgyes), csatárba pedig – ha éppen nem sérült – Matulevicius (Pandurii) lenne megfelelő erősítés.
11. Kit küldenél el a jelenlegi keretből: Amadiót és Vâtcăt mindenképpen. Szerencsére Csanturia se marad.

cfr_chiajna_orom

KEG

1. Értékeld röviden a szezont: elmebeteg egy idény volt. Jól indult, remekül folytatódott, de aztán a balkáni realitások rémálommá változtatták az egészet. A közhangulatra rányomta a bélyegét a pénztelenség és a 24 levont pont. A kilátástalan helyzetben még Bogrács Hubának is elment a kedve a viccelődéstől. A vége már tragikomédia volt. A Sportdöntőbíróság döntése túl későn jött ahhoz, hogy feloldja a nyomasztó tavaszi hangulatot. De azért Tadé barátunknak összejött a gólkirályi cím. Amihez annyi hozzáfűzni valóm van: ugye, hogy megmondtam. 🙂 A végén pedig már csak megkönnyebbült az ember, hogy túl élte az idényt a csapat. Mennyivel másabb lett volna úgy nézni a tavaszi meccseket, hogy a TAS még az elején dönt. Azért ilyen körülmények közt szépen csillog a bronzérem. Pozitívumként talán még Păun és Veres Szilárd játékának fejlődését említeném Ínséges időkben nem árt, ha van minőségi utánpótlásod. Összegezve: minden jó ha vége van.
2. A szezon legjobb KVSC-játékosa: személyes elfogultság és 18 bajnoki gól miatt Tadé.
3. A szezon legjobb igazolása: vitán felül Larie.
4. A szezon legrosszabb igazolása: passz. Illetve Trică edzőnek szerződtetése volt az a döntés, amely sainos a leginkább nem vált be. Úgy tűnik könnyebb sarokkal gólpasszt adni Rómában BL-meccsen, mint a kispadról irányítani egy csapatot.
tade5
5. A szezon kellemes meglepetése: Tadé teljesítményének látványos javulása. No meg persze 24 pontos svájci meccs megnyerése. Ebben a sorrendben.
6. A szezon csalódása: egy ünnepelt üzletember balkáni vadkapitalista hiénává változása. De kitudja, hátha van számára visszaút.
7. A szezon legjobb meccse: A hazai 4-1 az Astra ellen nálam megelőzi az ASA elleni döntetlent.
8. A szezon legrosszabb meccse: nem tudnék egyetlen meccset sem kiemelni. Legalábbis nem hajnali 2 óra 11 perckor, amikor ezek a sorok készülnek. Ha mégis muszáj egyet választanom, akkor a kupa elődöntő második meccse.
9. A szezon gólja: nálam Tadé találata az Astra ellen, Deac sarokpassza után, mindent visz.
10. Kivel erősítenél a nyáron: tekintettel a pénzszűkére inkább a jelenlegi keretet tartanám meg és a kispadra visszahoznám Lacit. Ha Tadé meg Deac mennek, akkor őket pótolnám. De Bogrács Huba szerint mindenképpen meg kellene szerezni a Liverpooltól távozó Gerrardot a középpályára, a barcelonai Messi, Neymar, Suarez támadóhármasból pedig a legjobbat kell elhozni: tehát Suarezt.
11. Kit küldenél el a jelenlegi keretből: egyértelműen Csanturiát, de ő talán megy magától is. A foci csapatjáték, szólhatna már valaki a grúz Messinek.

McPásztori

1. Értékeld röviden a szezont: bizonyos szempontból várakozáson felül sikerült. Edzőváltások, játékosok távozása, pénzügyi gondok, sőt csődvédelem ellenére a pályán megszerzett pontok alapján harmadik helyen végezni nem semmi. Az örömbe nyilván az az üröm vegyül, hogy mindebből csak kevés köszönhető a klubvezetésnek. A jövendőre nézve sokkal megfontoltabb, előrelátóbb és bölcsebb stratégiára lesz szükség. Az improvizációkra előbb-utóbb súlyosan ráfizet az ember.
cfr_botosani_camora2. A szezon legjobb KVSC-játékosa: Camora.
3. A szezon legjobb igazolása: Larie.
4. A szezon legrosszabb igazolása: konkrétan nincs, de Doré valahogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet.
5. A szezon kellemes meglepetése: A lausanne-i döntés mellett nyilván Dican Feri edzői habitusa.
6. A szezon csalódása: a kupa-elődöntő az Arénában.
7. A szezon legjobb meccse: talán a Botoşani elleni örömfoci.
8. A szezon legrosszabb meccse: a Viitorul elleni főlegvári visszavágó.
9. A szezon gólja: Tiago Lopes az U ellen (nem esztétikai szempontból).
10. Kivel erősítenél a nyáron: tudom, hogy nem lehet, azért írom – Renant vissza!!!
11. Kit küldenél el a jelenlegi keretből: Csanturiát és talán Amadiót. Vâtcă sem éppen az esetem…

RJA (a fotók szerzője egyben)

1. Értékeld röviden a szezont: bravúros év volt, így utólag. A szezon elején leírtak bennünket és biztos kiesőknek tituláltak. Miriuţă Laci remek motiváló képességének és szakértelmének köszönhetően, a pénzügyi gondok ellenére remek őszi idényt produkáltunk és a második helyen teleltünk. A tavaszi pontlevonás miatt megjártuk a poklot is, de Dican Feri mester bebizonyította, hogy tanult Miriuţától és a szezon végére visszahozta a germán futballt a Fellegvárra. Az adott körülmények között a harmadik hely felér egy bajnoki címmel.
2. A szezon legjobb KVSC-játékosa: egyértelműen Camora.
cfr_chiajna_paun2
3. A szezon legjobb igazolása: kétségen kívül Larie.
4. A szezon legrosszabb igazolása: talán Ene.
5. A szezon kellemes meglepetése: Mincă és Larie.
6. A szezon csalódása: Eugen Trică vezetőedző és Remo Amadio.
7. A szezon legjobb meccse: az Astra elleni 4-1 és a Botoşani elleni 4-0.
8. A szezon legrosszabb meccse: a Pandúrok elleni 4-0-s vereség.
9. A szezon gólja: Păun a Chiajna elleni hazai mérkőzésen.
10. Kivel erősítenél a nyáron: Márkvárt Dávid, mert fiatal és könnyen igazolható most, hogy kiesett a Pécs, és Azdren Llullaku a Medgyestől.
11. Kit küldenél el a jelenlegi keretből: Amadiót és Vâtcăt.