24pluszMark Hovell, a nemzetközi Sportdöntőbíróság bírája a CFR javára döntött a Román Labdarúgó-szövetség ellen indított perben, érvénytelennek mondva ki a klub 24 pontos büntetését. Így a csapat már a harmadik helyről várja az utolsó két fordulót, és a hazai szezonzárásra érkező Rapidot. Szép siker lenne érmet szerezni egy ilyen zaklatott szezon végén.

A döntés jogalapját a csődvédelmi eljárás bejegyzének dátuma (február 4.) képezi, amelyet a klub az elsőfokú büntetés napján ért el – ezt az érvelést a szövetség fellebbviteli bizottsága nem fogadta el, Hovell bíró viszont már igen. Úgyhogy teljesen felesleges volt az egész tavaszi stressz, a bennmaradáshoz szükséges pontok és a gyarapodó ősz hajszálak számolgatása, valójában végig a második és hetedik hely között ingázott a csapat.

Ezt a dobogós helyet viszont most már szép lenne megtartani, ehhez pedig első lépésként szombat este verni kell a Rapidot. Elméleti bennmaradási esélyeik ugyan még vannak a bukarestieknek, de öt pont hátrányt nehéz két forduló alatt ledolgozni. Sajnáljuk is Bergodi mestert, de a sors fintora lenne, ha a CFR pont ellene szerezné meg a bronzot – miután nyolc évvel ezelőtt pont vele jött össze az első érem.

Guima agyrázkódása után kérdéses, hogy kap-e lehetőséget, amúgy Dican Feri ritka kellemes helyzetben van a korábbi hetekhez képest: sem eltiltottja, sem súlyos sérültje nincs a keretben. Minden adott tehát, hogy szépen búcsúzzon a csapat a hazai közönségtől, hiszen ebben a szezonban ez lesz az utolsó meccs a Fellegváron.

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Carp, Camora – Muniru, Deac – Jakolis, Tadé, Păun – Guima.
Rapid: Buchta – Săpunaru, Sapina, Čmovš, J. Oriol – Gecov, Garai – Kikas, Rui Miguel, E. Oriol – D. Niculae. Eltiltva: Josl. Sérültek: Borda, Martin, Benson.