iasi_cfr_goloromÍgy teljesüljön minden kívánságunk: a Kolozsvári Vasutas okos és kissé cinikus focival nagyon simán nyert Iaşi-ban, Tadé pedig a két büntető bevarrásával nagyjából eldöntötte a gólkirályi cím kérdését is. Hogy ezúttal nem volt igazán látványos a csapat játéka? Hát kérem szépen, ne legyünk már olyan telhetetlenek.

Dican Feri ritkán szokott meglepni miket, most két húzásával is megtette: Guima kezdett, a csapat viszont szokásával ellentétben ezúttal nem gyorsította, hanem lassította a játékot. Persze a klasszikus olasz – hogy ne mondjunk nápolyi – kontrafocit játszó CSMS ellen ez bölcs döntésnek bizonyult, a hazaiak csak az első húsz percben tudtak rohangálni a széleken. Comănescu círó hagyta a kemény, férfiak focit, ennek jegyében Mihalache kedvére rúgdosta Tadét és Guimát a tizenhatosban, cserébe Camora kedvére keménykedhetett Ciucurral szemben.

Aztán egy gyors lerohanás végén Tadét gólhelyzetben lökte fel Bădic, ez pedig már a vâlceai rigónál is 11-est ért, a vezetés birtokásban pedig végképp nem lett sürgős a CFR-nek. A csapat játékának legnagyobb dicsérete, hogy Nicolo Napoli mindkét szélsőjét lecserélte, de ettől sem lett jobb a hazaiak támadójátéka: az egész meccsen egyetlen lövésük (egész pontosan Boiciuc fejese) találta el a kaput.

A Vasutas viszont mintaszerűen végigvitte egy kontrát, aztán igyekezett befagyasztani a meccset, bár Csanturia azért nagyon meg akarta lőni a maga gólját. A harmadikat mégis újra Tadé lőhette, egy Jazvic által kiharcolt büntetőből, aztán majdnem kikakaskodott magának egy kiállítást – szerencsére megúszta sárgával. Furcsa volt látni a végjáték ideges fociját az addig nagyon higgadt meccs után, bár amennyit rugdosták egymást addig a fiúk, ez azért benne volt a pakliban.

iasi_cfr_tade11

Így játszotok ti

Mincă A kapusok álma az ilyen meccs, komoly védenivalója nem volt.
Tiago Lopes 7 Az elején volt egy veszélyes eladott labdája, de utána elöl-hátul jól focizott.
Larie 6 A toronycenter Golubovicsnak esélye se volt kapura fejelni mellőle.
Carp 7 Nemcsak középen volt hasznos, de jól segítette ki Camorát is.
Camora 6 Hamar felidegesítették, onnan kezdve szokatlanul durván játszott.
kicsi_sargalap Muniru 6 Hátraszorult közvetlenül a védősor elé, a labdakihozatalban most kisebb szerepet játszott.
kicsi_sargalap Deac 7 Főleg Tadét próbálta mélységi passzokkal megjátszani, főszerepe volt az első két gólhoz vezető akcióban.
kicsi_gol kicsi_le Jakolis 7 Jól húzta meg a jobbszélt, okos gólt lőtt.
kicsi_fel A 69. perctől Veres 6. Biztonsági csere volt, ennek szellemében játszott.  
kicsi_gol kicsi_gol kicsi_sargalap Tadé 7 Hol a bíróval, hol az ellenféllel veszkedett, de a 11-eseket rutinosan belőtte.
kicsi_le Păun 6 A balszélről folyamatosan ment be középre, a meccs elején volt egy jó lövése.
kicsi_fel A 60. perctől Csanturia 6. Pályára lépése után négy perc alatt három lövése volt, kettőt a védők, egyet a kapus hárított.
kicsi_le Guima 7 Túl sokszor került cselezési helyzetbe, az pedig nem az ő műfaja. Agyrázkódás gyanújával cserélték le, a gólpasszt már ilyen állapotban adta Jakolisnak.
kicsi_fel Az 56. perctől Jazvic 7. Középen kezdett, de a többi csere után inkább kiment a balszélre, onnan voltak veszélyes betörései. Jól csapott le a gazdátlan labdákra, egy ilyenből hozta össze a második 11-est.