jazvic_iasiHa nyer szombat délután Iaşi-ban a Vasutas, akkor dobogós lehet. Ha kikap, akkor kiesik. Hogy ez első látásra teljesen értelmetlen? Az, de ennyire abszurd a román bajnokság, hogy egy csapat végigjátszik szinte egy teljes tavaszi szezont úgy, hogy fogalma sincs arról, pontosan a hányadik helyen áll.

A Digisport tudni véli, hogy kedden dönt a nemzetközi Sportdöntőbíróság a csapattól levont 24 pont ügyében, a magunk részéről kíváncsian várjuk. De addig jön egy rohadt nehéz meccs a második legjobb formában levő csapata ellen, amely 30 pontot szerzett tavasszal, és mindössze három gólt kapott. Iaşi-ban utoljára a Craiova nyert még november elején (3-1), azóta eltelt nyolc meccs amelyen gólt sem szereztek a vendégcsapatok, és pontot is csak a Rapid vitt el. A legnagyobb erősségük a szélsőjáték, Ciucur és Bőle diktálják a játék ritmusát, de a sérült magyar légiós játéka kérdéses. 

A formájára persze a KVSC sem panaszkodhat, és ha az egyéni képességeket nézzük, abban egyértelműen jobban áll. Viszont a két csapat stílusa erősen hasonló, erősen benne van az is a meccsben, hogy kölcsönösen kioltják egymást. Ugyanakkor a statisztika szerint a vezetést megszerző csapat nagyon nagy valószínűséggel megnyeri a meccset, mivel a CSMS és a CFR is csak egy-egy alkalommal kapott ki ebben a szezonban azután, hogy az első gólt lőtte.

A keretből ezúttal Petrucci hiányzik négy sárgalap miatt, de mivel Muniru újra játszhat, ez nem tűnik túlságosan jelentős problémának. A meccstől pedig az alábbiakat várjuk:
# Legalább olyan jó focit, mint a Botosani ellen.
# Győzelmet, hogy a kiesőzóna csapatai a 24 pont sorsától függetlenül is tovább rettegjenek.
# Tadé rúgjon gól(oka)t.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Iaşi: Grahovac – Voicu, Mihalache, Plămadă, Ţigănaşu – Ciucur, Mitics, Creţu, Bădic – Golubovics, Onduku. Sérültek: Markovics, Bőle.
CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Carp, Camora – Muniru, Deac – Jakolis, Negruţ, Păun – Tadé. Eltiltva: Petrucci.