cfr_botosani_tade_goloromNagyon kemény leckét kapott a Fellegváron a Botoşani abból, ami Európában vár majd rá. A Vasutas a meccs felében szédületes sebességgel focizott, a másikban pedig őrizte az előnyt, a négy gól mellé pedig még a kimaradt 11-es és rengeteg közönségszórakoztató megoldás is befért. Tadé három perc alatt a góllövő-lista élére ugrott.

Idén eddig valahogy sosem volt jó előjel, ha a CFR gyorsan megszerezte a vezetést, de amikor a 15. percben Tadé már a másodikat lőtte, azért megnyugodtunk. A csapat remek mélységi indítások befutásával könnyedén került a Botoşani védelme mögé, negyedóra alatt négy helyzetet hozott össze, és ezúttal még a büntető kimaradása is jól sült el.

Az örömfoci ugyan nem tartott ki még szünetig sem, egyrészt mert a vendégek is jobban figyeltek hátul, másrészt mert a csapat is visszavett a tempóból. A hatékonyság helyét átvették a közönségszórakoztató sarkazások és esernyőcselek, a második félidő elején pedig a kissé idegesítő bunkerfoci. Guima beállása nagyon kellett az újrapörgéshez, a harmadik gól előtti látványos lerohánás még akkor is KVSC idei talán legszebb támadása volt, ha végét kicsit túl is bonyolította Deac és Jakolis.

Carter talán hamar is jöhetett volna, ennél alkalmasabb végjáték aligha van rutinszerzésre egy fiatal játékosnak. Csanturia viszont nem hiányzott, de a grúz gyerek ezúttal mellőzte a cseleit, és ha a passzai nem is voltak hasznosak, a kapuval szemben megmutatta, hogy gyilkos balra van. Plusz vagy mínusz 24 pont, ez a CFR a Liga 1 szintjén még mindig rohadtul jó csapat. És az eső is megvárta lefújást.   

cfr_botosani_tade_gol2

Így játszotok ti

Mincă 7 Három nagy védése is volt, és a belőtt labdákra is jól vetődött ki.
Tiago Lopes 6 Rohangált fel-alá, ahogy megszoktuk tőle, de emlékezetes momentuma csak az ápolása volt.
Larie 7 Olyan hanyagul cselezgetett és sarkazgatott saját kapuja előtt, mintha a tengerparton focizgatna a haverjaival.
Tânc 6 Nem kockáztatott semmit, csak kivagdosta a felé menő labdákat.
Camora 7 Nagyon jó labdákkal indította Paunt, és a védőmunkája is hibátlan volt.
kicsi_sargalap kicsi_le Jakolis 8 Két gólpassz mellett szétfutotta a moldvaiak védelmét.
kicsi_fel kicsi_gol A 75. perctől Csanturia 6. Hajlandó volt passzolni is, ezért a végén a többiek is adtak neki labdát, egyetlen leheőségét kegyetlenül be is varrta a bal alsóba.
Deac 6 Csak akkor volt hasznos, amikor kitévedt valamelyik szélre, mert középen ritkán zajlott a játék.
kicsi_sargalap Petrucci 6 Jól rombolt, a támadójátékban pedig ezúttal nem volt szükség rá.
kicsi_sargalap Păun 7 Az első félidőben nagyon élt a bal szélen, a 11-es előtt megőrjítette Patachét. Szünet után kevesebb labdát kapott.
kicsi_le Negruţ 6 Volt egy jó kapáslövése, amúgy inkább Tadé helyzetbe hozására törekedett.
kicsi_fel kicsi_gol A 62. perctől Guima 8. Bár elméletileg a kontrajátékot nem neki találták ki, lőtt egy szemfüles gólt és adott egy látványos góltpasszt.  
kicsi_gol kicsi_gol kicsi_le Tadé 8 A 11-est csak második szándékból verte be, de ezt most megbocsájtjuk neki. Rengeteget futott, és a gólkirályi cím esélye nem tette önzővé.
kicsi_fel A 88. perctől Carter. Meglőhett volna első gólját, de elizgulta a tökéletes ziccerét. 

Fotók: Riti József Attila