batinKellemes vasárnap délutáni szórakozásnak mindig jól jön egy fellevári focimeccs, a FC Botoşani pedig lehet ugyan kellemetlen ellenfél, de ellenük valahogy mindig jól ment a Vasutasnak – kivéve amikor Rednic volt az edző. A korábban a CFR-hez tartozó játékosaikat viszont nem fogjuk viszontlátni, Paul Batin (fotó) valahogy pont most szedte össze az eltiltáshoz szükséges lapmennyiséget.

A Botoşani furcsa tavaszt fut, az első hat meccsén nem tudott nyerni, aztán az ASA elleni 1-2 óta a legutóbbi hétből egyiket sem vesztette el. Igaz, ezeken többnyire kiesőjelöltek ellen játszott, a nála jobban állók közül csak Craiovát verte meg. Jelen állás szerint a hatodik helyről is mehet majd az Európa Ligába – a fene nézte volna ki belőlük. Azt viszont a klubvezetésük javára kell írni, hogy a rosszabb széria ellenére sem merült fel bennük az edzőváltás – Leo Grozavu jelen pillanatban a Liga 1 legrégebben állásban levő trénere.  

Vásárhely után náluk játszik a legtöbb ex-játékosunk, bár többnyire olyanok, akik nem sok esélyt kaptak a Fellegváron. Reális esély azonban most csak Neluţu Roşu szereplésére van, Călin Tiuţ ugyanis csak harmadik számú kapus, Curileac hetek óta sérült, Batin pedig túlzott gólörömért szedett össze a múlt héten egy eltiltást érő sárgát, a 92. percben. A szokás szerint mocorgó kisördög egyre csak azt motyogja a fülembe: lehet, hogy szándékosan? Mindenesetre elég fura a csatárként összeszedett 9 sárgalap, és az ezzel járó harmadik eltiltás, mindkettőben Batin a csapat rekordere.

Dican Feri újra számíthat Deacra, kérdés, hogy szélsőnek vagy mélységi irányítónak akarja használni? Nem játszhat ugyanis Muniru, az egyre összeszokottabb Lopes–Jakolis jobbszélt pedig talán nem volna érdemes mindenáron megbontani – egy pálya tengelyéből osztogató csapatkapitánnyal pedig még támadóbb szellemű csapatot lehetne összerakni.      

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Tânc, Camora – Petrucci, Deac – Jakolis, Negruţ, Păun – Tadé. Eltiltva: Carp, Muniru.
Botoşani: Lazăr – Patache, Oltean, Tincu, Acsinte – Danci, Vasvári, Croitoru – Martinus, Hadnagy, Ivanovici. Sérültek: Curileac, Ngadeu, Bordeianu, Fülöp. Eltiltva: Batin.