trica_petrolMiközben vigyázó szemeinket ismét Lausanne-ra vetjük, számolgatunk is, pedig igazán sok értelme nincsen. A levont 24 pont nélkül még mindig kilenc pontra van a bennmaradás – miközben azokat is számolva most is a dobogóért versenyezne a csapat. Viszont a matekozás igazolta, amit eddig is tudtunk: Eugen Trică valamit nagyon elrontott.

Először is nézzük a puszta számokat, a 2014/2015-ös szezon CFR-edzőinek bajnoki teljesítményét (a mindenféle kupameccseket ebből a szempontból  most nem volt érdemes figyelembe venni):

edzok_pontok

Hát ez nagyon durva. Nem vár(hat)tuk el, hogy Felgueiras, Szusics, Rada, Monroy, Ivanovszki és Costea nélkül is hozza a csapat Laci több kint kétpontos átlagát, de az első hat tavaszi forduló visszaesése brutális. Trică 2 pontot kapart össze olyan csapatok ellen, amelyektől július-augusztusban 13-at szerzett meg a KVSC. Dican Feri teljesítménye már sokkal közelebb áll a realitásokhoz, ráadásul ha csak a tavaszi eredményeit (7 meccs, 12 pont) nézzük, akkor meccsenként 1,71-et hozott.

Utólag könnyű okosnak lenni, de tényleg muszáj leírni: ha Tricával csak a Dican átlagát elérte volna a csapat (lefele kerekítve!), 9 pont akkor is összegyűlt volna azon a hat meccsen. Azaz héttel több lenne, mint a mostani 24 – márpedig 31 ponttal a 13. helyen állna a csapat, egyetlen pontocskára a bennmaradást érő 12. pozíciótól. Azt pedig ne mondja senki, hogy ezt négy forduló alatt nem lehetne behozni.