brasso_cfr_tadeAmikor a döntetlen senkinek sem jó, akkor nyilvánvaló, hogy döntetlen lesz az eredmény – akár így is szólhatna Murphy sporttörvénykönyvének egyik paragrafusa. Ezt a 2-2-es eredményt egy döbbenetesen nyílt meccsen és komoly mennyiségű helyzet után érte el Brassóban a Kolozsvári Vasutas.

Borús-esős időben és ennek megfelelő öltözetben érkeztünk a brassói stadionba. Az érdeklődés színvonalát jelzi, hogy még 20 perccel a kezdés előtt is tudtunk jegyet szerezni a lelátó fedett részére. Vendégszektor nem is volt, mink pedig a fiammal és a keresztfiammal igyekeztünk terepszínű arcot vágni a mögöttünk időnként elég zajosan megnyilvánuló helyi úriemberek között.

Rögtön fel is hívtam Bmiky kartársat, és gratuláltam neki a kezdőcsapat tökéletes megtippeléséért. Ebből az összetételből a 4-2-3-1-es felállás is megjósolható volt. Tudtuk, hogy a Brassó is keményen küzdeni fog, de ez az együttes mégis bizalommal töltött el. Tádé kezdés utáni hirtelen sárgája kissé meglepett bennünket, és be is állította a mögöttünk be-beszóló jóemberek kommentárjainak alaphangját. Ők ettől arrafelé Tádét és Munirut tüntették ki különös figyelemmel.

Negruț gólja rendkívül biztató jelként, és úgy tűnt: a legjobb pillanatban érkezett. Camora beadása pedig ismét jelezte, hogy anno Ando nem véletlenül szerepeltette őt balszélsőként a BL-ben. Két perccel később kapura is lőtt, és Iacobnak bizony közbe kellett avatkoznia, hogy a Brassó megússza a második gólt. A KVSC nyíltan játszott, de az elején magabiztosnak látszottak. Păun csak paraszthajszállal célt tévesztett labdáját sajnáltuk erősen, hiszen arra szinte válaszul érkezett a hazaiak egyenlítő lesgólja. A félidőt egy-egy ziccer zárta: a 44. percben Negruț lőtt egyből kevéssel mellé, a következőben pedig Kovács István szerencsére nem adta meg a második brassói lesgólt.

A második félidőt is jól kezdtük: előbb Păun, majd Camora állt közel az újabb találat megszerzéséhez. Buga beléptetésével a Brassó is megkapta a maga ballasztját: először az üres kapu mellé lőtt, majd Tádét állította meg szabálytalanul a hazai tizenhatoson belül. Az egyébként nem különösebben sziporkázó Mazsola beverte a büntetőt, és azt hittük: innét már csak ki kell védekezni a győzelmet. Főleg, hogy Buga mindössze 28 percet játszott, és csereként le kellett cserélni, ami nem kis teljesítmény. Rá kellett azonban döbbennünk, hogy a mágnestáblán Dican Feri is elkövette a végzetes hibát: Păun helyett mi is megkaptuk a nehezéket Csanturia személyében. Ő szokása szerint mindig pont addig cselezett, amíg az utolsó csel nem jött be, és elveszítette a labdát. Az ő szerepeltetését csak a régi közmondással tudjuk magyarázni: „it is not what you know, but who you know”, azaz nem az számít, mit tudsz, hanem, hogy kit ismersz…

brasso_cfr_petrucci

De ezen most ejsze három pont ment el, hiszen a második hazai gól után – ami súlyos védelmi hibának is felfogható – a támadóblokkunk nem tudott ütőképesen megnyilvánulni. Egyértelműen Csanturiát hibáztattuk azért, hogy nem a teljesen üresen lévő Jakolisnak passzolt, hanem a tizenhatos előtt ostobán akart szabadrúgást kiharcolni. Ha többet nem ül a kispadra, nem fogunk sírni utána. Hátha a derék klubelnök is belátja ezt végre, és legfennebb egyszemélyes lábteniszbajnokságokra nevezi be ezután…

A Negruț-Guima csere logikusnak tűnt, amennyiben a fiatal gyerek sérülése után még nem egészmeccses játékos. Tádé helyett viszont talán Cartert kellett volna behozni, ha már legutóbb Jazvic nem szolgált rá a bizalomra. Tényleg őrülten nyitott meccs volt: mindkét csapat simán győzhetett volna, illetve a csúfos vereség is benne volt mindkét oldalon. A próbálkozások 15-14-es, a kaput eltaláló lövések 7-5-ös aránya is erről tanúskodik. Az otthagyott két pont mellett a jó néhány sárgát sajnálhatjuk, főleg a Muniruét, aki így nem játszhat a most már EL-aspiráns Botoșani elleni főlegvári találkozón. Egy Petrucci-Veres védekező középpálya nem kecsegtet sok offenzív potenciállal, de ejsze éppen ilyen helyzetből lesz majd szép bizonyítani. Tanácsként Zrínyi Miklós mondatát idézhetnénk, aki büszkén kiáltotta oda Lipót császár habozó hadvezérének az egykori spártai nő fiához intézett biztatását: „Ha rövid a kardod, toldd meg egy lépéssel!” Ejsze ideje volna… Hajrá KVSC!

Így játszotok ti (bmiky)

Mincă 6 Buga és a kapufa megmentette, igazán nagy védése csak 1-1-nél volt.
Tiago Lopes 6 Fontos szerelései és jó elfutásai voltak, de a második gól előtt túl könnyen emlemt mellette Bencun.  
Larie 6 A fejjátéka most is hasznos volt a sok labdát előreívelő Brassó ellen.
kicsi_sargalap Carp 5 Túl sokszor mögéje kerültek.
Camora 8 Többször is gólhelyzetben szerelt vagy blokkolt, gólpasszt adott, nálunk a csapat legjobbja.
kicsi_sargalap Petrucci 5 Passzívan játszott, túl sokszor engedte átrohanni a középpályán az ellenfelet.
kicsi_sargalap Muniru 5 Rég focizott ennyire pontatlanul.
kicsi_sargalap Jakolis 6 Elkönnyelműsködte a meccslabdát, de addig jól húzta meg a szélt.  
kicsi_gol kicsi_le Negruţ 7 Második hullámból rendre jól érkezett a kapu elé, a csapat legveszélyesebb támadója volt.
kicsi_fel A 67. perctől Guima 5. Nem kapott használható labdákat.
kicsi_le Păun 6 A szélen jól mozgott, de a kaput se közelről, se távolról nem találta el.
kicsi_fel A 75. perctől Csanturia 4. Reménytelen eset.  
kicsi_sargalap kicsi_gol kicsi_le Tadé 5 A gyors sárga után kedvetlenül játszott, értékelhető akciója csak a 11-es kiharcolása és begurítása volt.
kicsi_fel A 88. perctől Veres. Biztonsági cserének jött be.