cfr_brasso_paunMint láthattátok, a blogszerkesztőség tagja ritkán jutnak el a Vasutas idegenbeli meccseire, de ha igen, akkor megadják a módját. Ezúttal is McPásztori kolléga tud majd időt szakítani egy brassói túrára, úgyhogy a beszámoló lehet hogy késni fog a szokásoshoz képest, de biztosan túlmutat majd a hagyományos szakmai okoskodásokon.

A lausanne-i sportdöntőbírák kezében levő 24 pont nélkül a KVSC hátránya jelenleg nyolc pont a 12. helyhez képest, de mivel ezt éppen az aktuális ellenfél foglalja el, adott a lehetőség a csökkentésre. Az utolsó öt fordulóban amúgy a maximális pontszám sem túl nagy elvárás, hiszen két kiesés ellen küzdő, nem túl nagy formában játszó csapat (Brassó, Rapid) mellett három olyan ellenfél jön, amelynek már teljesen mindegy, milyen eredményeket ér el (Botoşani, Iaşi, Craiova).

A télen horvátosított brassóiak már a szezon harmadik edzőváltásán is túl vannak, Adrian Szabó talán már maga sem tudja, hányadszor ugrik be tűzoltónak. Négy vereség után nyertek ugyan Craiován, de a CSU teljesen kipukkadt, amióta kiderült, hogy túl fiatal klub a nemzetközi kupaszerepléshez. Visszavágni pedig nagyon is van miért, mert az őszi hazai vereség nemcsak kellemetlen volt, hanem valószínűleg Laciban is felerősítette a távozási szándékot.

Dican Feri újra bevetheti Lariét és Petruccit, Deac viszont most is nagyon hiányozni fog. A nagy kérdés, hogy mennyi lehetőséget kapnak a Chiajna ellen remekül beszálló cserék, Jakolisnak és Negruţnak szerintünk egyértelműen a kezdőben a helye. Guimának is amúgy, de a hosszú kihagyás miatt ő még aligha egész meccses játékos, elég, ha a második félidőben beszáll a védőket terrorizálni. Dorét és Csanturiát pedig nyugodtan hanyagolhatja.     

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Brassó: Iacob – Străuţ, Leko, L. Goian, Novak – Jurić, Zlomislić, Aganović, Cr. Ganea – Constantinescu – Ţâră. Sérült: L. Ganea. Eltiltva: G. Matei.
CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Carp, Camora – Petrucci, Muniru – Jakolis, Negruţ, Păun – Tadé. Eltiltva: Deac.