cfr_chiajna_tade1Egy félidő Trică, egy félidő Laci, mindez Dican Feri rendezésében, röviden így foglalható össze a Chiajna ellen gyötrelmes győzelem. Az edző tudott menet közben váltani, a cserék felpörgették a csapatot, a fiúk hittek a sikerben, és ezúttal a szerencse is melléjük pártolt – így sikerült nyerni a 86. percben még vesztésre álló meccsen.

Nem véletlen, hogy a szerencsének nem istene, hanem istenasszonya van, Fortuna ugyanis mostanában roppant szeszélyesen viszonyul a CFR-hez. Amikor jól játszik a csapat, nem jön össze a siker, aztán szenved egy antifocit toló kiscsapat ellen, de ráadás negyedik percében sikerül begyörtöni a győztes gólt. Szó se róla, keményen megdolgozott érte a csapat, de ha arra gondolunk, hogy 0-1-nél előbb nem adták meg a Chiajna gólját, majd Serediuc a kapufát is eltalálta.

Ugyanakkor tény, hogy gyakorlatilag 76 percen át nettó emberhátrányban játszott a KVSC, mert Csanturia ismét szart a csapatjátékra, pedig az első félidőben a támadások java az ő oldalán futott. Így aztán 45 perc statikus állófocit játszott a csapat, amelyet könnyedén megkontrázott a mindent Serediuc sebességére építő Chiajna. Viszont Dican pazarul cserélt, előbb a középpályára hozott be egy kapura is veszélyes focistát, majd lekapta a játékot lassító, túlzottan keresztbe játszó támadóit. Egy fontos statisztika: Csanturia 76 játékperce alatt ötször lőtt kapura a csapat, a lecserélése utáni 18-ban pedig tízszer.

cfr_chiajna_camora

A végjátékban így már ismét Laci vertikális „rúgd és fuss” stílusában ment előre a csapat, erőnlétileg is felőrölve a Concordiát. Guima bólyacenterként szolgálta ki a kapu elé lendületből érkező többieket, ráadásul így a szélről érkezők is helyzetbe tudtak kerülni. A végjáték tíz helyzetéből hat Jakolis, Păun, Camora és Lopes előtt adódott, a gólszerzők is közülük kerültek ki, egyaránt klasszikus centerezés után. A katartikus finálénak köszönhetően pedig élménynek sem volt utolsó a meccs,  pedig az időpont minden volt, csak szurkolóbarát nem.

Így játszotok ti

Mincă 5 Kétszer is nagy szerencséje volt, lehetett volna 0-3 is, ha nem segíti ki a kapufa és a partjelző.
kicsi_gol Tiago Lopes 8 Két győztes gól a 94. percben egy csatártól is nagy dolog, hát még egy jobbhátvédtől. Amúgy is egyik legjobb meccsét játszotta, az egyenlítésnél tőle jött a gólpassz.
Tânc 6 Első meccsnek nem rossz, de érződött, hogy nincs összeszokva a többiekkel.
Carp 6 Sokszor középpályásként hozta fel a labdát, olyan fölényben volt szünet után a csapat.
kicsi_sargalap Camora 7 Igazi kapitányként hajtotta előre a csapatot. A végén az ő lábában is benne volt a győztes gól, de azt még védte Ramniceanu.
kicsi_le kicsi_sargalap Csanturia 4 Cselek, hátrapasszok, alibifoci.
kicsi_fel A 76. perctől Jakolis. Azt csinálta, amit egy szélsőnek kell: sorozatban centerezett, amíg jött a gól. 
kicsi_le Veres 5 A párharcait megnyerte, de könnyű passzokat hibázott az elején.
kicsi_fel Félidőben Negruţ 6. Vele lett második hullámból érkező támadója a csapatnak, de három lövéséből egy se talált kaput.  
cfr_chiajna_paunMuniru 7 Nemcsak labdaszerzőként volt kiváló, de a végjátékban mélységi irányítóként tömte labdákkal a szélsőket.
kicsi_gol Păun 8 Csak a második félidőben vették be a játékba, de így is a csapat legveszélyesebb támadója volt, ötször került helyzetbe. Kétszer nagyot védett a kapus, de az üres kapuba már befejelte.
Tadé 6 Szétfutotta magát, de sokáig nem volt kitől labdát kapjon. Ezért folyamatosan dühösen magyarázott Canturiának.
kicsi_le Doré 5 Ismét túl messze téblábolt a kaputól, esélye se volt helyzetbe kerülni.
kicsi_fel A 69. percben Guima 7. Lekötötte a védőket, teret nyitott a többieknek, és mindkét gól előtt úgy támadta a labdát, hogy a kapus csak rá figyelt.  

Fotók: Riti József Attila