Megint a Vasutas nyitja meg a hétközi fordulót, ezen a tavaszon szinte csak kedden és pénteken van bajnoki meccs, látszik, hogy a tévék fontossági sorrendjében is erősen hátraszorult a csapat. Az ellenfél az a Concordia lesz, amely ellen idegenben mindig jobban ment, mint idehaza: Chiajnán még sosem kaptunk ki, a Fellegváron viszont még nem sikerült győzni ellene.

Ha a formát nézzük, a meccs esélyese a Vasutas, hiszen a Chiajna a legutóbbi hat fordulóban csak egyszer tudott nyerni. Azonban Deac és Larie egyidejű kiesése miatt a rutin minimumra csökkent a csapatban (kettejüknek együttesen 272 meccse van a Liga 1-ben, a várható kezdőnek 440, de abból Camora 110 és Mincă 102, a többiek mind 50 alatt), a nap kérdése, hogy ki lép majd elő vezéregyéniséggé? Talán Tadé, talán Camora, bár balhátvédből nehéz irányítani egy csapatot. Az viszont valószínű, hogy Andrei Tânc bemutatkozik a védelemben, mert Ene iránt nagyon elfogyott mostanában a bizalom. Arra is kíváncsiak vagyunk, Lopes és Jakolis ezúttal hogy osztja el a posztokat a jobb oldalon.  

Számolgatni pedig igazából egyenesen tilos, de mindenképpen értelmetlen. Ha 42 pontunk van és az ötödik helyen állunk, akkor nincs miért izgulni – ha pedig csak 20, akkor hat meccsen kilencet behozni lehet, de nem túl valószínű. Majd a lausanne-i sportjogászok eldöntik hogy mennyi is, médiapletykák szerint valamikor május végén. A legfontosabb, hogy hozzon magával mindenki napszemüveget, mert a késő délutáni órákban a II-es tribün vendégeinek erősen szemben süt majd a nap.  

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Tânc, Carp, Camora – Jakolis, Muniru, Veres, Păun – Doré, Tadé. Eltiltva: Petrucci, Deac, Larie.
Concordia: Râmniceanu – Vagner, Maftei, Ricardo Alves, Bucurică – Bruno Madeira – Stan, Boldrin, Purece, Serediuc – Dina. Sérült: Wellington, Grigorie.