dican_falub1Ha lehet még egyáltalán fokozni manapság a kolozsvári derby abszurditását, hát most összejött: a két kispadon összesen 840 bajnoki meccs és 90 gól tulajdonosai foglalnak majd helyett edzőként – úgy, hogy mindezt csapattársként hozták össze a ’90-es években, az U színeiben.

A hazai oldalon ott az Adrian Falub (239 meccs, 12 gól), Marius Popescu (241 meccs, 40 gól), Cristi Pojar (194 meccs, 8 gól trió), a KVSC-nél pedig egykori csapatkapitányuk, Dican Feri (166 meccs, 30 gól). Már csak Ritli Zoli, Şandru, Brătianu, Necula, Maier, Cioloboc, Radu Sabo és Predatu hiányzik… És hogy a helyzet fokozódjon, Falub és Dican egyenesen szobatársak voltak a kiszállások és edzőtáborok alkalmával, majd 2006-ban együtt kezdték az edzői szakmát is, szintén az U-nál. Dican ráadásul még Gyulafehérváron is korábbi csapattársa másodedzője volt.  

Most pedig ellenfelek. Ilyen a futball. Jorge CostaAndone, Paulo Sergio, Miriuţă és Trică segítőjeként Feri az árnyékban maradhatott a városi rangadókon, most viszont nagyon is róla fog szólni a meccs. Ami élet-halál kérdés mindkét csapatnak, a kupában történtektől függetlenül. Kellenek a pontok a bennmaradáshoz mindenáron. Az U nagyon nincs formában, ráadásul sok a hiányzója is, a KVSC-nél viszont Tadénál gyűlt össze a négy sárga, viszont valószínűleg visszatér Deac, még ha esetleg csak csereként is.

FRISSÍTÉS: Doré állítólag inkább nősül, mint focizik 😀

Ilyesféle kezdőket várunk

U: Veselovsky – Jovanovics, Skvorc, Munteanu, Ciupe – Lungu, Costin – Viveiros, Cristocea, Gravenberch – Castillion. Eltiltva: Neag, Ceppelini. Sérültek: Martins, Kovács, Morar, Mengolo.
CFR: Mincă – Jakolis, Larie, Carp, Camora – Tiago Lopes, Muniru, Petrucci, Păun – Csanturia, Jazvic. Eltiltva: Tadé. Sérült: Guima. Nősül: Doré.