cfr_petrol_paun_alcenatHiába tolta le idei legjobb félidejét a Vasutas, egyetlen védelmi hiba miatt a Petrolultól is kikapott. Ezúttal ugyan benne volt a csapat játékában a siker esélye, de a kapu előtti kaotikus helyzeteket nem sikerült kihasználni, és a bírói felfogás is hátráltatta a csapatot. Deac újabb sérülése csak fokozza a gondokat.

Nem szeretünk összeesküvés-elméleteket gyártani, de elég furcsa, hogy a hatodik tavaszi bajnoki meccsén már ötödször kapott bukaresti bírót a KVSC. Radu Petrescu pedig hagyta, hogy Teixeira kiiktassa a játékból Deacot, majd sárgalap birtokában kétszer is szándékosan kezezzen – normális esestben már nem lett volna pályán a 11-esnél. Az első félidő középpályán zajló küzdelmében amúgy csak a Larie–Mincă koprodukcióban összehozott büntető számított helyzetben – kivételesen most be is rúgta az ellenfél.

cfr_petrol_dore_tade

Szünet után végre láttunk egy ellenfelét kapunak szegező CFR-t, Trică végre feladta a labdatologatást, és elkezdte beadásokkal bombázni az ellenfél tizenhatosát. Sok helyzet ugyan ezekből se lett, de végre sikerült állandó nyomás alá helyezni a Petrolult. Jó párszor a védők is csak keresták a labdát, de a zavarosban halászás a fiúknak se ment: Doré lesről talált be (még ha túl későn is intették be), Tadé fejese mellé ment, a lövésébe belevetődött a kapus. Ami igazán bosszantó volt, hogy hét szögletből egyet se sikerült veszélyesen megoldani, Csanturia mindegyiket pocsékul adta be.

Trică megkésett a cserékkel, pedig végre nem 16-17 évesek ültek a padon. Jazvic korábban is jöhetett volna, és Negruţban is jobban bízhatna már, még ha egyelőre csak 15-20 percet bír a srác. A csapatnak pedig nagyon kéne már egy nyertes meccs, mert hiába hajtanak a srácok, a pszihikai gát nagyon benne van a csapatban. Hiába egyelő játékban a csapat az ellenféllel, az ilyen meccseket általában az első hiba dönti el. És egyelőre rendre a CFR hibázik elsőként.     

cfr_petrol_dore_pecanhaÍgy játszotok ti

kicsi_sargalap Mincă 4 Felesleges lerántással ajándékozott 11-est az ellenfélnek.
Jakolis 6 Több látványos előretörése is volt, a védőmunkája viszont hullámzó.
Larie 5 Sok jó szerelés mellett egy rossz hazaadása megpecsételte a csapat sorsát. 
Carp 6 Védőként megbízhatóbb, mint a középpályán.
Camora 7 Beszáguldotta a balszélt, szünet után tőle jött a legtöbb beadás.  
kicsi_sargalap Muniru 7 A csapat legjobbja, uralta a középpályát.
kicsi_sargalap kicsi_le Petrucci 5 Váratlanul sok labdát eladott, túlbonyolította a dolgokat.
kicsi_fel A 79. perctől Jazvic. Minden akcióját levitte az alapvonalig, de a beadásai nem jöttek be.
kicsi_le Deac 6 Vadászott rá az ellenfél, látszott hogy félnek tőle.
kicsi_fel A 19. perctől Csanturia 4. Nem is akar, nem is tud passzolni.
Doré 5 Túl távol játszott a kaputól, de szinte minden akcióban benne volt. 
kicsi_le Păun 5 Rendre sokáig kivárt a lövéssel vagy beadással, így nem tudott hasznos lenni.  
kicsi_fel A 83. perctől Tiago Lopes. Csak a nagy bedobásainak volt értelme.
Tadé 5 Deac sérülése szemmel láthatóan megviselte, a második félidőben két jó helyzetet is kihagyott.

Fotók: Riti József Attila