cfr_medgyes_2014_deacHétközi forduló, szokatlanul korai kezdési időpont, nem is emlékszem mikor játszott utoljára délután 4-kor meccset a Vasutas. Nincs idő a sebeket nyalogatni, pedig van belőlük bőven, Larie pótlására például valamit nagyon ki kéne találnia Tricának. És hát Medgyes sosem tartozott a csapat kedvenc városai közé.

Igazából csak azt lehet elvárásként megfogalmazni, hogy focizzon ismét olyan könnyedén a csapat, mint a Steaua ellen. Nem könnyű rendet rakni a fejekben, mégis szükség lenne egy korábbinál higgadtabb csapatra, amelyet nem vet szét a feszültség, amelyet nem kerget hibákba saját görcsössége.

Visszajön Deac, előkerült Petrucci is, akit hiába próbáltak menedzserei – saját zsebükre dolgozva – Szombathelyre elpasszolni, ugyanakkor a variációs lehetőségek mégis csökkentek. Két eltiltott romboló és a csapat egyetlen épkézláb belső védőjének sérülése után fogalmunk sincs, ki lesz Ene mellett a második belső védő? Még egy teljesen rutintalan ifit bedobni óriási rizikó, ezen kívül viszont talán csak Camora vagy Lopes átprofilálása jöhet még szóba.

A Tisztelt Asztaltársaság részéről felmerült az ötlet, hogy az orosz Premjer Ligában kiesőhelyen álló Arsenal Tula csapatához szerződött Costeát blogunk is elbúcsúztassa. Hát egyrészt ő már több hete szerződést bontott, másrészt véleményünk szerint az itt töltött másfél éve és mutatott teljesítmény (47 meccs, 1566 perc, 4 gól, 1 gólpassz, 1 kiharcolt 11-es, 6 sárgalap, 1 kiállítás) alapján külön posztot nem érdemel az oltyán. Volt, nincs, fene bánja!  

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Medgyes: Pleşca – Zaharia, Muth, Abrudan, Szilágyi – Velásquez – Figliomeni, Tahar, Elton, C. Petre – Roman. Sérült: Mujdragics.
CFR: Mincă – Jakolis, ?, Ene, Camora – Petrucci – Csanturia, Deac, Jazvic, Păun – Tadé. Sérült: Guima, Larie. Eltiltva: Muniru, Carp.