steaua_cfr_2015Most jöhetünk az ordas közhellyel, hogy igazságtalan játék a foci, de inkább azzal jövünk, hogy be kell lőni a helyzeteket. Mert az előző három meccsel ellentétben most megvoltak, miközben egy félidőn keresztül lefocizta a csapat a pályáról a Steauát. Egy szögleten mégis elment a meccs.

Azt beszéltük McPásztorival, másodpercekkel a lefújás után, hogy bárcsak az összes tavaszi meccsen képes lenne így játszani a csapat. Az első félidőben egy higgadtan letámadó CFR teljesen megfojtotta a bajnok játékát a középpályán, majd mélységi indításokból helyzeteket is összehozott, de Jazvic otthon hagyta a góllövő cipőjét. Az idegesen és pontatlanul focizó bakáktól ekkor csak Tănaséra kellett igazán figyelni, de Mincă így is munkanélküli maradt a szünetig.

A másodikban viszont kijött a kispadok közti különbség, az állását féltő Gâlcă a 60. percre minden cseréjét kihasználva növelte a nyomást. Ekkor már nagyon átkerült a játék a CFR térfelére, meg is nőtt az egyéni hibák száma, de Mincă és Larie a 78. percig tartották a döntetlent. Akkor egy rendezetlen védelem ellen gyorsan elvégzett szögletből csak talált egy gólt a Steli – viszont tetszett, hogy ettől sem omlott össze a csapat. A végén a KVSC mindkét cseréjének lábában ott volt az egyenlítés, de Arlauskis nem ma kezdte a kapusszakmát.    

Trică javára írjuk, hogy mert újat húzni a három sikertelen meccs után, az 1-4-1-4-1-es felállással ismét előkerült a Laci idejében látott mély és hatékony letámadás, amely ellen a fél román válogatottat felvonultató ellenfél sokáig nem találta az ellenszert. Elöl az egyszerű húzásokból lettek a helyzetek amikor valaki (főleg Csanturia) bonyolítani próbálta a dolgokat, el is haltak a támadások. Pont nem járt a vasárnap esi játékért, de a dicséretet megérdemlik a fiúk, már csak annyit kérünk tőlük: Csak így tovább! Mert ez a foci és küzdőszellem a többi Liga 1 legtöbb csapata ellen elég lehet. Pech, hogy most épp a legjobb volt a pályán.

Így játszotok ti

Mincă 6 Csak a második félidőben volt védenivalója, amit lehetett, megfogott.
Jakolis 6 Tănase néha megforgatta, de lassan észre se vesszük, hogy egy támadó védekezik a jobb oldalon.  
Larie 7 Ismét ziccereknél mentett önfáláldozóan.
kicsi_sargalap Carp 6 Hátul is rendben volt, elöl pedig háromszor is helyzetben került, de nem volt elég határozott.
Camora 6 főleg a védekezésre koncentrált, felfutásokra  inkább csak szünet után vállalkozott.  
Muniru 7 Uralta a középpályát, nemcsak sok labdát szerelt, de jól is játszotta meg őket.
kicsi_le Csanturia 4 Csak akkor hajlandó passzolni, ha nem jut lövéshez, lassítva a támadásokat. Rendre túlcselezte magát, a szögleteket gyatrán adta be.
kicsi_fel A 78. perctől Tiago Lopes. Volt egy egészséges lövése, de nem ment eléggé sarokra.
kicsi_sargalap Deac 6 Jól osztogatott a középpályán, és közben a piszkos munkát is elvégezte.
kicsi_le Jazvic 5 Neki voltak a legtisztább helyzetei, de három lövésből egyszer se találta el a kaput.
kicsi_fel A 83. perctől Negruţ. Övé volt az utolsó lehetőség.
kicsi_sargalap Păun 6 Lassan lendült játékba, de aztán bátran lődözött a 16-oson kívülről is.
Tadé 6 Sokat harcolt, de a legtöbbször a széleken kapta a labdát, így inkább kiszolgáló volt, mint befejezőcsatár.