cfr_steaua_2014Nehéz időket élünk, sorra jönnek az érzelmi szempontból is fontos mérkőzések, négy nappal a városi derby után a bukaresti juhakolba látogat a Vasutas, már csak a nagymúltú Manchester United (és magyar ajkú drukkerhadának Véresszájú Óvodás Elit Alakulata) hiányzik a sorból, amely már két és fél éve ősi ellenségünk.

A táblázatot elnézve, aligha ezen a meccsen fog múlni a csapat sorsa, ebből a szempontból a következő két forduló (Viitorul + Medgyes, négy napon belül) jóval fontosabb lesz. A helyzet pedig egyelőre ugyanaz, mint két fordulóval korábban volt: a 12. hely továbbra is 8 pontra van, és ezt a hátrányt majd elsősorban a közvetlen riválisok ellen kell ledolgozni, nem egy olyan meccsen, amelyen 13-szoros pénzt fizet a KVSC-győzelem.

A csapat Steaua-fóbiáját és a két védősor közti klassziskülöbséget elnézve, már egyetlen pontocska is ajándék lenne a Ghenceában, de ehhez egyrészt gólokat kéne lőni (ami utoljára Mioveni-ben sikerült), másrészt kevés helyzetet engedni az ellenfélnek. Ez utóbbi téren egyelőre nagyon kétarcú a csapat: két meccsen hosszú emberhátrányban is sikerült távol tartani az ellenfeleket a kaputól, viszont a Pandurii egyenlő létszám mellett is tetszése szerint jutott el a kapu elé: 14-szer lőtt kapura és ebből 11-szer el is találta, miközben a 153 percnyi emberfórt kapó  Ceahlăulnak és U-nak együttesen volt 11 lövése, amiből csak 6 ment kapura. És hát a góllövés egyelőre a Steauának sem megy ezen a tavaszon (270+ perc kellett az elsőhöz), viszont mindegyik meccsén bőven megvoltak a lehetőségei.

Tricának tovább kell sakkoznia a vékonyka kerettel. Mincă egyelőre bevédte magát a kezdőbe, Carp alighanem hosszú időre visszamegy védőnek, Camora rutinja ismét nagyon fog hiányozni, bizonytalansági tényező pedig a középpályán akad: bemeri-e tenni Muniru mellé Deacot, és akkor a támadóblokkba jöhet Păun vagy Negruţ – vagy marad a konzervatív megoldásnál, és Veres végre eredeti posztján játszhat.   

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Steaua: Arlauskis – Luchin, Papp, Varela, Guilherme – Bourceanu, Filip – Chipciu, Stanciu, Tănase – Rusescu. Eltiltva: Prepeliță, Ad. Popa.
CFR: Mincă – Jakolis, Larie, Carp, Tiago Lopes – Muniru, Veres – Deac, Csanturia, Jazvic – Tadé. Eltiltva: Ene. Sérült: Guima, Camora.