cfr_u_kupa_minca11

A „10 emberrel jó az X” filozófia találkozott az „idegenben jó az X” játékfelfogással, emiatt pedig nemhogy gólt, de helyzetet is alig láttunk a kupaderby első meccsén. Mincă több mind másfél év után került vissza a kapuba, de ott folytatta, ahol a Corona ellen abbahagyta: 11-est védett.

A toldozott-foldozott védelem ijesztően bizonytalan volt az elején, csak Larie hozta le hiba nélkül az első negyedórát. Az U okosan emelte be az üres területekre a labdákat, Ene lemaradt Lemnaruról, és hát a 11-es + piros lap kombináció nem sok jót ígért a 8. percben. Mincă azonban eltalálta a sarkot (egy anatóliai kisvárosban streamelő portugál hálóőr mosolyogva bontotta meg az újabb sört), a csapat pedig az első félidő közepére a megfelelő játékrendszert az ellenfél játékának megfojtására. Az U a 24. percben lőtt utoljára kapura, utána csak passzolgatta körbe a védelmet, amely viszont koncentrációban nagyon feljavult.

cfr_u_kupa_deac

A CFR pedig leste a kontrákat, de Falub semmit se kockáztatott első meccsén: négy embere mindig hátul maradt Tadéra figyelni. A KVSC helyzetei így Păun meccsvégi szólóját leszámítva pontrúgások után jöttek, Tadé és Larie fejesei, Jazvic lövése hozták egyenlőre (3-3) a kaput eltaláló kísérletek számát. Néhány rövid időszakot leszámítva azonban nem szorult be a csapat, és a meccseleji pánik is gyorsan eltűnt – amikor csak lehetett, a támadók igyekeztek megtartani labdát.

A döntőbejutás így április 2-án, az Arénában dől el, ahol az X már csak a KVSC-nek lesz jó, feltéve, hogy gólok után születik. Ha nem, jöhetnek nyugodtan a 11-esek is, az idén valahogy nagyon nem megy az ellenfeleknek. A hangulatról pedig annyit, hogy ismét bebizonyosodott: a kolozsvári derbyre továbbra is csak a két klub fanatikusai kíváncsiak, a semleges futballrajongókat és átlagos nézőket régóta taszítja ez a párharc.

cfr_u_kupa_tade_skvorc

Így játszotok ti

Mincă 9 Csak két komoly lövés ment a kapujára, de a 11-es hárításával visszaadta a csapat hitét. A meccs embere.
Jakolis 5 Mivel az U sokszor magas labdákkal próbálkozott, sok gondot okoztak neki a fejpárbajok, nem érezte a felugrások ütemét.
kicsi_sargalap Larie 8 Nem lehetett kizökkenteni, a társak hibáinak kijavítására is maradt ereje.
kicsi_poroslap Ene 1 A legelső párharcát elbukta, elmehetett volna rajta a meccs.
kicsi_sargalap Tiago Lopes 4 Hebehurgyán játszott, túl sokszor otthagyta a posztját, megnyert párharca vagy jó passza alig volt.
Muniru 7 Az elején nem sok dolga volt, a feje fölött zajlott a meccs, de a másodikban megint uralta a középpályát.
Carp 7 Először láttuk védőt játszani, ügyesen megoldotta a kényszerfeladatot.
kicsi_sargalap kicsi_le Csanturia 5 Nem volt területe játszani, pár szép csel mellett feleslegesen avatkozott be Deac, majd Tadé ígéretes akciójába.
kicsi_fel A 83. perctől Păun. Kellett a frissessége a végjtékban, amikor már nagyon fáradt a csapat.  
Deac 6 Végre bekerült középre, de az emberhátrány miatt főleg rombolnia kellett.
Jazvic 6 Berohangálta a balszélt, de a lövési lehetőséget szinte mindig hiába kereste.
Tadé 6 Néha 3-4 emberrel a nyakán is meg tudta tartani a labdát, de kapura fordulni már nem tudott. Egy jó fejese így is volt.

Fotók: Riti József Attila