cfr_pandurii4A Panduriitól kapott négyes után egyértelmű, hogy a KVSC jövőjének legnagyobb csatáját nem a pályán, hanem Lausanne-ben vívja ezen a tavaszon, a 24 pont nélkül ugyanis nem sok esély van a bennmaradásra. Hajtottak a fiúk becsülettel, de túl sokat hibáztak, és Lacival együtt mintha a sikerbe vetett hit is eltűnt volna a Fellegvárról.

A meccs kegyetlenül kimutatta a keret és Trică korlátait. Hiába birtokolja a korábbinál többet a labdát a csapat, ha folyamatosan jó 30 méteres üres terület van a két belső középpályás és a támadónégyes között. Csanturiát középre érthetetlen edzői húzás volt, Tadé pedig hiába futott le egy fél maratont centerben, használható labdát egyet sem kapott. Hátul pedig Camora sérülése után Larie szinte egyedül tartotta a frontot, de ez kevés volt: 11 kaput eltaláló lövése eddig még egyetlen ellenfélnek sem volt  ebben a szezonban.

A Pandurii első akciójából gólt lőtt, és ezzel olyan nyomást helyezett a csapatra, amelyet krízishelyzetben nem tudott elviselni. Trică forgatta ugyan Tadé mögötti hármas pozícióit, de igazából csak akkor valamennyire működött a dolog, amikor Deac került középre. A rövidpasszos focit azonban széttördelte az ellenfél (17-9-re nyerték a faultcsatát), csak a végén került elő Miriuţă ütvefúró-stílusa, amikor Muniru és Carp mélységből indulva tudta néha megbontani a vendégvédelmet. Rossz volt látni, hogy az első félidő legnagyobb CFR-helyzete az volt, amikor Vasziljevics  majdnem saját kapujába fejelt.

cfr_pandurii_deac

A játék képéhez képest a 0-4 túl súlyos, de az Eric gólja előtti kezezést és a sárgalapos Pintilii két brutális tarolását is elengedő Petrescu bíró megmutatta, hogy Bukarest felől nem számíthat kegyelemre a Vasutas. A meccs végén azonban a szurkolótábor megmutatta, hogy nem szabad és nem lehet feladni, ez egy olyan nap volt, amikor semmi sem sikerült, de ahogy Scarlett O’Hara mondta az Elfújta a szél végén: a holnap az egy másik nap.

Így játszotok ti

Amadio 4 Három bravúr után jött egy furcsa öngól.
kicsi_sargalap Tiago Lopes 3 Rossz volt nézni, ahogy Nicoară tetszés szerint meg el mellette.
Larie 6 Nem lehetett rá panasz, a csapat legjobb védője volt.
Ene 5 Rutintalan még a sorozatmérkőzésekhez.
kicsi_le Camora 5 Első látásra súlyosnak tűnik a sérülése, valószínűleg izomszakadás.
kicsi_fel A 37. perctől Jakolis 5. Élete második meccsét játszotta védőként, így is klasszisokkal jobb volt Lopesnél.  
kicsi_sargalap Muniru 6 Sok labdát szerzett, a végén pedig bátran ment előre is, a csapat legjobbja volt.
Carp 5 Arra ébredt, hogy neki kéne szerveznie a játékot. A legnagyobb helyzet tőle indult.  
kicsi_sargalap Deac 4 Sem a passzai, sem a beadásai, sem a lövései nem jöttek be.
kicsi_le Csanturia 4 Ami labdát kapott, mind rálőtte, de csak egyszer találta el a kaput.
kicsi_fel A 68. perctől Păun 4. Észrevétlen maradt.  
kicsi_le Jazvic 5 Hozta a szokásos iparosfociját, de középen hasznosabb lenne, mint a széleken.
kicsi_fel A 85. perctől Negruţ. Fél év után újra játszott, ez a nap legjobb híre.
Tadé 4 Lövésig sem jutott. 

Fotók: Riti József Attila